Ektorp vann måstematchen – körde över serieledarna

Ektorp FK var piskade att vinna för att hålla drömmen om ett SFL-kval vid liv – och det gjorde dem efter att ha besegrat serieledarna Linköping Futsal SK.

MISSA INTE: Ektorps passning efter segern över Linköping

Det var fyra poäng mellan tabellettan Linköping och tvåan Ektorp inför seriefinalen som spelades i Åby Arena under lördagskvällen. En match av stor betydelse för respektive lag där Linköping hade möjlighet att dra ifrån där seger skulle ge dem ett försprång 7 poäng medans Ektorp vid seger skulle krympa avståndet från 4 poäng till 1 poäng.

Ektorp hade inför matchen kryddat truppen med Aleksandar Azizovic, Karvan Delashob och Dildar Caliskan. Den sistnämnde skulle snabbt åka på en kalldusch då han efter fyra minuter fick syna det röda kortet. Linköping skulle direkt efter detta ta ledningen och öka på den till 2-0.

Foto: Krister Melin

En tung start för Ektorp som sedan skakade av sig detta och vände på steken där man gick till paus med 4-2. I den andra halvleken ökade hemmalaget på sin ledning och trots tappra försök så mäktar serieledarna inte med att få till den där nödvändiga kraftansträngningen som behövdes för att bryta den negativa mönstret.

Matchen slutar till slut 12-5 till Ektorp som blir det första laget som besegrar Linköping denna säsong. Efter nio spelade omgångar så är Linköping fortfarande serieledare med 22 poäng. Ektorp har i och med segern samlat på sig 21 poäng vilket bäddar för en spännande fortsättning i serien.

Matchfakta

Division 1 Östra Götaland

Ektorp FK – Linköping Futsal SK 12-5 (4-2)

Målen, Ektorp: Adnan Kojic 2, Aleksandar Milo Mujkic 2, Haris Sijaric 2, Karvan Delashob 2, Paul Chamoun, Kenan Mustafic, Simon Cakar, Ezequiel Lucas

Målen, Linköping: Blend Ali Osman, Daniel Dag, Matheus Garcia, Sami Skhiri, Amanj Baqay

Varning, Ektorp: Haris Sijaric, Aleksandar Milo Mujkic, Aleksandar Azizovic

Varning, Linköping: Blend Ali Osman

Utvisning, Ektorp: Dildar Caliskan

Foto: Krister Melin
Foto: Krister Melin
Foto: Krister Melin

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img