Ektorps passning efter segern i seriefinalen: ”Vi ses i SFL”

Tabelltvåan i division 1 Östra Götaland Ektorp FK vann seriefinalen och tillika måstematchen över serieledarna Linköping Futsal SK som betyder att avståndet från fyra poäng mellan lagen har krympts till en poäng.

MISSA INTE: Ektorp vann seriefinalen

Ektorp visade styrka när de vände ett 0-2-underläge för att sedan vinna med tvåsiffrigt över Linköping vilket också blev serieledarnas första förlust för säsongen. Hela åtta spelare hamnade i hemmalagets målprotokoll, en av dem var Aleksandar Milo Mujkic. Han stod för två mål och har totalt mäktat med 11 mål denna säsong.

Vi började svagt som vanligt, precis som alla våra andra matcher denna säsong. Vi tror på oss själva och vi vet att matchen är lång och vi visste från första början efter första baklängesmålet att detta inte skulle vara något problem för oss. Vi kände sedan att vi tog tag i matchen och satte våra chanser, konstaterar Mujkic efter slutsignalen.

Foto: Krister Melin

Han och hans lagkamrater fick minst sagt en tung start på matchen där Dildar Caliskan blev utvisad efter fyra minuter och därefter hamnade man i ett 0-2-underläge. Trots den tidiga nederlaget så kände Mujkic en stark tro på sig själv och sitt lag.

Ska jag vara ärlig så var jag inte så orolig då jag var övertygad om att vi skulle vända matchen för vi är i bra form och vi har bra spelare. Vi har kommit in i det hela och vi har lärt känna varandra och det går bra nu, säger han och förklarar den främsta delen till att de vann främst var den generösa utdelningen som de fick framför mål.

– När man sätter lägena så brukar det sluta med vinst men det gäller att sätta dem också, för det har varit några matcher där vi har haft svårt att få utdelning men idag tog vi vara på våra chanser. Vi är svårslagna hemma.

Hur skönt är det att slå grannstaden?

Det är skönt, den skönaste känslan.

Och nu är det en poäng mellan er och Linköping inför slutspurten.

Det känns riktigt bra. Det känns som att vi är hetare nu.

Nu väntar ett uppehåll för Mujkic och hans lagkamrater där nästa match är 7 januari borta mot Assyriska FC Jönköping. Hans tro och förhoppning är att det ska bli serieseger för Ektorp när de fem kommande omgångarna är avverkade. Han avslutar med att skicka en passning till alla andra.

Vi ses i SFL 2024!

Foto: Krister Melin

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img