Uddevalla körde över Skoftebyn i seriefinalen

Uddevalla FC är tillbaka som serieledare i Svenska Futsalligan efter att ha besegrat dåvarande serieledarna Skoftebyns IF.

Det var i början av kalenderåret som Uddevalla tappade förstaplatsen i SFL. De trefaldiga mästarna hade inlett säsongen starkt med tio raka segrar men sen tog det stopp. I omgång 11 och 12 så skulle säsongens första förluster inkasseras mot Borås AIK och dessa förluster resulterade i att Skoftebyn kunde ta över förstaplatsen från Uddevalla, en placering som de hade fram till efter omgång 19 som spelades under söndagen.

MISSA INTE: Förre landslagsspelaren gjorde comeback i Skoftebyn

Under söndagen drabbades ettan Skoftebyns IF och tvåan Uddevalla FC samman inför 1467 åskådare som hade tagit sig till arena Älvhögsborg i Trollhättan. Skoftebyns enda förlust under säsongen skedde mot just Uddevalla och historien skulle upprepa sig även denna gång. Gästerna var hungrigast och gick till paus med 0-3 och under den andra halvleken drog man ifrån till 0-6.

Hemmalaget skulle dock få in ett par reduceringar innan gästerna återigen ökade på till slutresultatet 2-8 som även bytte plats i tabellen för respektive lag.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Skoftebyns IF – Uddevalla FC 2-8 (0-3)

Målen, Skoftebyn: Carl Lext, Andreas Svanström

Målen, Uddevalla: Petrit Zhubi 3, Fredrik Söderqvist 2, Viktor Mossberg 2, Noraldin Azizi

Varning, Skoftebyn: Krister Andersson, Jonas Hansson, Haidar Bejan

Varning, Uddevalla: Viktor Sääf, Fredrik Söderqvist, Noraldin Azizi, Albert Hiseni

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img