Linköping klart för SFL – vann med tvåsiffrigt

Nu är det klart! Linköping Futsal SK gör Söder Futsal sällskap till Svenska Futsalligan efter att ha besegrat Lund FC i SFL-kvalet.

Det var under lördagen som den avslutande omgången i SFL-kvalet spelades där Linköping och Lund gjorde upp om den sista SFL-platsen där förutsättningarna var kristallklara. Linköping var piskade till att vinna med minst tre mål för att avancemanget skulle vara klart.

Så blev det också för hemmalaget som visade mest hunger och gick upp i en ledning på 4-0 innan man sedan gick till paus med en 5-2-ledning.

I den andra halvleken fortsatte dem att spurta och tre snabba mål i inledningen gav dem en 8-2-ledning och här skulle uppförsbacken bli alldeles för brant för Lund. Trots flera reduceringar så mäktade de inte med att komma ikapp och Linköping vinner till slut med 12-5.

I och med segern så är Linköping Futsal SK klara för SFL för första gången någonsin.

Kvalet till Svenska Futsalligan

Linköping Futsal SK – Lund FC 12-5 (5-2)

Målen, Linköping: Blend Ali Osman 3, Azad Eliassy 2, Yasin Abbas Aden 3, Ilhan Pepeljak, Matheus Garcia Fernandes

Målen, Lund: Walid Ali 2, Gentian Sejdiu 2, Osama Khattab

Varning, Linköping: Sami Skhiri, Ilhan Pepeljak, Yasin Abbas Aden

Varning, Lund: Gentian Sejdiu, Osama Khattab, Granit Rushiti, Edriss Hushmand

Utvisning, Linköping: Yasin Abbas Aden

LÄS ÄVEN: Söder Futsal återvänder till SFL

SE ÄVEN: SFL nästa för Söder Futsal