Abraham efter förlusten: ”Vi blir straffade”

Det svenska futsallandslaget träningsspelade under gårdagskvällen mot Finland i Arena Skövde. Det blev en 6-3-förlust mot ett bättre Finland.

Sverige ska under två dagar spela två matcher mot grannlandet Finland. Den första spelades i går, och den slutade med en seger för finnarna. Trots en 2-1-ledning för Sverige i paus, kunde Finland sedan vända och vinna matchen med klara 6-3.

– Vi gör en väldigt bra första halvlek mot ett bra lag. Tyvärr så tar de över mer och mer i andra halvlek och vi blir straffade de gånger vi slarvar, säger förbundskaptenen Charbel Abraham till svenskfotboll.se.

När Sverige låg under med 5-3 valde förbundskaptenen att plocka ut målvakten Christopher Solberg och spela med en västspelare, något som istället reducerade i att Finlands målvakt kunde lägga in bollen i öppet mål.

– Sätter dom press på oss så måste vi löpa bakom så att vi får isär dom igen och kan skapa ytor. I andra halvlek så löper vi inte djupt utan vi löper kort och kommer tillbaks och då kan de fortsätta trycka på, säger han.

Sverige har chans på revansch redan i kväll. 19.00 startar matchen, och även den spelas i Skövde.

– Det blir definitivt ändringar när det gäller vilka som spelar. Det är bara att lära sig från den här matchen och försöka göra det ännu bättre i morgon, avslutar han.

Här kan du läsa mer om gårdagens förlust.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img