Premiär för ny blogg: Futsaloraklet – med Anders Pettersson

Hallå Futsalsverige!

Dags för en ny blogg på Futsalmagasinet.se, och den kommer jag att stå för.

Vem är då jag? Jag får helt enkelt börja med en liten presentation så vi lär känna varandra.

Anders ”Oraklet” (eller ”Kilsmo”) Pettersson.

Har varit verksam i fotbollens underbara värld i över 25 år, och har två SM-guld som tränare i Skol-SM samt fyra junior-SM-slutspel som främsta merit. Alla som tränare.

Har haft turen att få träna spelare som Jimmy Durmaz o Jiloan Hamad i samma pojklag, men även många andra sköna profiler under mina år i BK Forward. Störst är ändå vinsten i division 7 med min moderklubb Kilsmo IK där jag avslutade min tränarkarriär för familjen och företagsuppdrag.

I futsalvärlden började det, om man bortser från Forward o Kilsmo-tiden, med att jag sponsrade Spartak Örebro. Där blev jag också senare fystränare när de gick upp i SFL. Numera är jag sponsor och kommentator åt ÖSK Futsal.

Nog om mig, här kommer min första text.

Vem har rätt att kritisera?

Då jag är känd för att såga lag och matcher i parti och minut tycker många jag har fel.

Många tycker jag missgynnar futsalen, men är det inte vår roll inom media att kritisera och kunna ifrågasätta?

Visst håller jag med om att sporten är ung och att sällan lagen har bästa laget, men det innebär inte att vi inte måste ställa krav om vi vill bli bättre.

I dagens krönika/blogg vill jag passa på att hylla det som händer och det som går framåt.

Per Broberg är en man jag följt på distans och intervjuat några gånger, och i början tyckte jag det mest var tomma ord. Nu har Per dock visat mig att han hade helt rätt. Bra jobbat Per och teamet i SVFF!

Vill även hylla IFK Göteborg som visar att svensk klubblagsfutsal kan. Falcao visar prov och mod med sin flick- och ungdomsverksamhet. Klubben har blivit omkörda som Sverige-etta på herrsidan men här är man föregångare.

ÖSK är nummer ett i organisation runt laget och arrangemangen, samt sociala medier. Täfteå är nummer ett när det gäller TV.

Nu gäller det bara att övriga tittar på de här som är nummer ett inom sin genre så kommer jag slippa gnälla i år. Gnälla på dåliga hallar, publik och att så kallade elitlag åker på bortamatcher med sju spelare.

Så njut nu, futsalsverige. Nästa gång kommer jag hissa och dissa SFL-lagen inför seriepremiären.

Anders Pettersson

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img