Futsaloraklet: Så tippar jag säsongen 16/17

ÄNTLIGEN!

Nu är det slut på ursäkter, vi är igång. De bästa lagen står på benen och ingen kan skylla på någon, eller?

En lång försäsong som avslutades med två rätt väntade resultat i landskamperna. (Emilio) Rossi imponerar precis som i slutet på förra säsongen. Och Kristian (Legiec), den store, har tyvärr passerat bäst före enligt mig. För övrigt var vi ett nummer för små.

Den södra serien fullkomligt kryllar av lag som på förhand ska ta sig till slutspel och vågar sticka ut hakan. Som tyckare älskar jag det!

Men tyvärr så får vi se en premiär redan i kväll med två lag som inte kommer lyckas. Skövde kommer bli seriens stora besvikelse, trots landets bästa offensiva spelare. Torslanda är bra men tyvärr finns det lag som är bättre i Södra för att Torslandagrabbarna ska räcka till.

Malmö är alltid topptippat, men vad hjälper det? I år blir dom dock inte ett bottenlag enligt mig.

Enda möjligt seriösa utmanaren till de två IFK-lagen är Skoftebyn. Och kanske med en dålig Uddevalla-start kan de ta andraplatsen.

Mitt tips har ni sist på sidan.

Norra serien är det tvärtom, där finns ingen som sticker ut hakan. Med undantag för Nacka som ska vinna SM-guld varje år… Hur man nu ska kunna vinna SM-guld med sju utespelare på i stort varenda bortamatch utanför Stockholm. Tyvärr Nacka, ni spelar bara fyra matcher i Stockholm och kommer inte vinna SM i år heller. Gillar Nackas ledare men för övrigt tycker jag det är ett lag som är bra om de åker ur. Just på grund av ovan skrivna ord, samt att de har varken hall eller publik.

Det finns dock två heta utmanare till ÖSK och Falcao som parkerat på topp två. Norrköping har blivit bättre på allt och enligt rycken ska även Öststatshallen vara ett minne blott. Dock krävs publik och att man spelar alla hemmamatcher i samma borg för jag ska vara helt nöjd.

Norrköping kommer men är inte riktigt framme.

Örebro FC har kommit trea två år i rad, och har till i år blivit av med sina storstjärnor. Men klubben har värvat smart och kommer bli livsfarliga. Men allt hänger på en skör tråd. Hur många av dessa spelare kommer de ha kvar efter jul med DM och AIF-Cupen. Får ÖFC en bra start kan de gå till slutspel. Det troliga är dock att de får nöja sig med en fjärdeplats. Mycket hänger på inledningen mot Falcao.

i övrigt så hoppas jag Täfteå i norr hänger kvar. Det är bra för svensk futsal, även om de inte imponerar så vinner de över de flesta oseriösa bättre lag uppe i Umeå. Vilket även blir räddningsplankan i år. Bra och seriös förening dock.

Så här slutar det:

Södra                  Norra
1 Göteborg         1 Örebro SK
2 Uddevalla        2 Falcao
3 Skoftebyn        3 Norrköping
4 Malmö             4 Örebro FC
5 Torslanda        5 Nacka
6 Skövde            6 Täfteå
7 Borås              7 Söder
8 Mellerud          8 Linköping
Nästa vecka synar vi premiäromgången.
Oraklet har talat!

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img