INFÖR SFL: Örebro FC: ”Vi hade för många olika viljor”

Det blev en tredjeplats förra säsongen, precis under slutspelsstrecket, men desto fler poäng ifrån. I år har man haft stor omsättning på spelare, men står ändå starkare rustade inför säsongen 2016/2017. Man spelar i SFL Norra där bland annat rivalerna Örebro SK finns. Futsalmagasinet har tagit tempen på Örebro FC inför seriepremiären mot fjolårets semifinalist Falcao FC via lagets General Manager Ronny ”Pilen” Pettersson.

Hur har er uppladdning sett ut inför denna säsong?

Förutom att vår tänkta tränare fick jobb på annan ort, väldigt sent, så har det mesta gått ungefär som planerat. Vi har lagt mycket tid på att knyta rätt spelare till klubben men träningsmässigt kan vi inte säga att det varit optimalt. Vi har många spelare som lirar division 2 fotboll och deras serier slutar i mitten på oktober. Men vi har prioriterat det viktigaste nu här i början så får det andra komma allt eftersom, berättar Pettersson.

Förra säsongens tredjeplats i den Norra serien var inte bra nog för Örebro-laget som fick se sina rivaler Örebro SK (tidigare Spartak Örebro) ta slutspelsplatsen framför näsan på ÖFC.

Nu blir det ett annat fokus, jämfört med tidigare år.

Vi lyckades inte med våra målsättningar förra säsongen, så vi har försökt göra en del saker annorlunda. Största skillnaden är att vi ska jobba mer som ett kollektiv och försöka fokusera mer på lagets prestation där hela klubben ska dra åt samma håll. En naturlig del i den satsningen har då blivit att vi försökt knyta till oss bra lagspelare. Historiskt tycker jag vi haft bra spelarmaterial men det har varit för många olika viljor.

För att kunna fylla på truppen år efter år med spelare, så har man nu i klubben startat ett ungdomslag, som Futsalmagasinet skrev om förra veckan.

Vi startat ett ungdomslag med lovande killar i 16-18 års-åldern. Det är definitivt en förbättring för oss inför framtiden, berättar ”Pilen”.

Trots att man inte lyckades med sin målsättning förra säsongen så vet man att det är minst lika tufft denna säsong, om inte tuffare. Men trots det så tror ändå Ronny att en slutspelsplats är möjlig för ÖFC.

Det är små marginaler och alla lag blir bättre men just nu är jag försiktigt optimistisk, men vi ska till SM-slutspel.

Som ni läst på Futsalmagasinet under hösten, så har Örebro förstärkt truppen med många spelare, nio stycken för att vara korrekt. Men samtidigt har man tappat tio, men det är inget konstigt, enligt lagets General Manager:

Vi har haft en rejäl spelaromsättning men det har haft ett syfte. På pappret har tappat 10 spelare och ersatt med åtta utespelare samt en målvakt. Nu har vi så många ny spelare så vill man läsa mer om dem kan man göra det på vår hemsida (eller så kan man läsa om alla nyförvärv här på futsalmagasinet.se).

Några av spelarna har gått till rivalerna Örebro SK Futsalklubb, bland annat Anel Coralic och Erik Björndahl (läs mer om den övergången här). Detta ger en extra krydda i derbyna som kommer under säsongen.

Det finns flera tuffa motståndare som till exempel Falcao, Nacka och Norrköping. Men tuffast blir det mot Örebro sportklubb futsalklubb, de värvar spelare från oss varje år så det är klart de matcherna blir tuffast, berättar Ronny och skrattar.

– Det är alltid tajta matcher med mycket folk på läktaren så derbyna kommer bli grymma. Det känns som att futsalen har tagit ytterligare ett kliv framåt medialt så det ska bli spännande och se om Idrottshuset kanske fylls helt i år.

Men trots att ÖSK är rivaler, så är de ändå favoriter till att bli Svenska mästare.

Örebro sportklubb futsalklubb vinner. Det är en klubb som nu har en så stor organisation och med vad jag tror, den största budgeten av alla lag, så förutsättningarna finns där och jag tror de vinner SM-guld. 

Denna säsong firar även Örebro Futsalclub femårsjubileum och har bytt sina tröjor, från de vita till svarta med inslag av guld. Vi säger därför grattis och hoppas att klubben får kröna jubileet med en lyckad säsong i SFL.

Fakta: Örebro FC

Placering i fjol: Trea i SFL Norra

Nyförvärv: Petrus Kocadag, Stefan Hannasson, Viktor Lindqvist, Rabi Morad, August Holmberg, Jens Arrby, Adilson Pereira, Lukman Morad, Dildar Calaskian (Mv)

Spelarförluster: Askan Fathi (Lillån FK), Ahmed Fawaz (Vivalla star IF), Adam Palm (IF Eker Örebro), Mikael Lithell (Sköllersta IF), Emil Åstradsson (klubb ej klar), Hadi Nasirian (klubb ej klar), Niklas Johansson (klubb ej klar), Anel Coralic (Örebro S futsalklubb), Erik Björndahl (Örebro SK futsalklubb), Alexander Ekobo (slutat)

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img