Futsalbloggen: Ta vara på sportens framfart i Sverige

Vi är igång!

Som vi har väntat på den här säsongen. Äntligen känns det som att det är på riktigt, och att sporten tas på allvar.

Inte minst märktes det när nystartade Hammarby Futsal spelade sin premiärmatch i division 1 under torsdagskvällen. Över 700 personer dök upp i hallen, och sjöng tillsammans klassiska ”Just i dag är jag stark” under inmarschen.

Även SFL har hittills lockat  storpublik, vilket naturligtvis är väldigt roligt. Kul att sporten blir allt mer erkänd.

På tal om någonting som växer: Futsalmagasinet. Fler och fler hittar in på Sveriges numer största nyhetssajt för futsal. Som ansvarig utgivare för allt innehåll på sidan kan man inte annat än att känna sig stolt. Alla skribenter på sidan gör ett kanonjobb, och de är värda alla hyllningar de kan få.

Det finns många bra saker att ta med sig från starten av futsalsäsongen. Men också några mindre bra.

Jag ska ta ett exempel. Under torsdagskvällen spelade Söder Futsal mot Falcao FC. Söder gjorde ett helhjärtat försök till att sända matchen, men insåg sedermera att det inte fungerade. Kanonbra, och allt beröm till er och alla andra som satsat på sändningar i år.

Men när inte sändningen fungerade, hur ska utomstående som inte är på plats kunna följa resultatet då? Ingen av klubbarna rapporterade via sociala medier, och inte heller kunde man följa matchen någon annanstans.

Kom igen nu! Om vi ska visa upp futsalen från den bästa sidan ska inte en match med lag som spelar i högstaserien vara helt isolerad från omvärlden. Man ska inte behöva sitta framför datorn eller mobilen och söka efter någon privatperson som kanske rapporterar från matchen.

Året är 2016, och om futsalen ska fortsätta växa i den takt den gör kan vi i media inte behöva gå tio år bakåt i tiden där man ringde på matcher för att få fram resultat och målskyttar.

Det handlar naturligtvis inte bara om Söder och Falcao, utan det finns en handfull till klubbar som inte sköter sig i de sociala medierna.

Att alla klubbar inte sänder sina matcher, inga konstigheter alls. Men då skall en så enkel sak som uppdateringar via exempelvis Facebook vara ett krav.

Nu blickar vi vidare och ser fram emot en ny härlig omgång med flera intressanta matcher under helgen. Vad sägs om kvällens drabbning mellan Skövde och IFK Uddevalla? Eller varför inte Mellerud-Torslanda? Det är matcher som i alla fall jag ser fram emot.

Trevlig helg!

David Gerd
Chefredaktör

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img