Bertilsson frustrerad över efterspelet: ”Vi blir påhoppade”

Det var i matchen mellan Torslanda IK Futsal och Malmö City FC som en väldigt trist scen utspelade sig. Malmö-spelaren Daniel Burda blev liggandes efter en smäll, och ambulans tillkallades.

Efterspelet kring händelsen har rört upp en del känslor. Bland annat hos Torslandas målvakt Andreas Bertilsson, som i podden Futsalpodden säger så här om själva händelsen:

– Det är jättetråkigt det som händer. Det är ett läge där Daniel Burda laddar för skott och vår spelare Andreas Jernarp också träffar bollen. Jag har tittat på den här sekvensen så många gånger nu. Båda träffar bollen exakt samtidigt, men Andreas gör det med en jättesatsning. Det är två spelare som träffar bollen samtidigt, men tyvärr vinklar Daniel sin fot och har inget stöd. Då är det som att sparka in i en betongvägg. Och tyvärr går då knäskålen ur led, vilket är så jäkla tråkigt.

Efter matchen var det en väldigt stor diskussion kring huruvida det var fult spel från Torslandas håll eller inte.

Sajten Futsal.se skrev ganska omgående efter matchen ett inlägg på deras Facebook-sida där Torslandas spel kritiserades, vilket fick målvakten att reagera. Han hörde av sig till sajten, och gick då alltså med på att prata om situationen i sajtens pod, Futsalpodden.

Ove Holmberg, som driver både sajten och podden, berättar under poddens gång att deras Facebook-sida numer drivs av flera personer, varav en är en väldigt stor Malmö-supporter. Och i stundens hetta skrev han nog antagligen i ren ilska.

– Det jag tycker är mest tråkigt är efterspelet kring det här. Det är så mycket fokus på att det var en jätteful match. Jag håller inte alls med om det. Jag tyckte det var en jättebra futsalmatch, och sen att man kan fokusera på att den händelsen påverkar matchen är bara konstigt. Ställningen på tavlan var 4-1 vid det läget. Det tycker jag inte att det gör. Jag tycker att man kan vara kritisk på sin egen sida, men när man skriver på sådana här sidor som ska vara neutrala så tycker jag att man får hålla sig lite, säger Bertilsson och fortsätter:

– Man har ett ansvar när man driver en sådan sida. Det är rätt många som följer den, och då måste man kunna hålla sig kall. Det är jättetråkigt det som händer, men det är en ren olyckshändelse. Vi blir påhoppade där, och blir framställda som ett gäng idioter.

Holmberg håller med Bertilsson i det han säger, och berättar att inläggen där kommer i fortsättningen att signeras. Man ska helt enkelt kunna se vem som står för vad.

– Matchen kommer snart att läggas ut, och då kan man kolla själv. Vi spelar jättebra, och följer vår matchplan till punkt och pricka. Vi går därifrån med 7-2, inget snack.

Vill du lyssna på hela podden hittar du den här.

LÄS ÄVEN: IFK Uddevallas nyckelspelare tillbaka – siktar mot landslaget

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img