Östgöta-derbyt avgjordes av Malki

Östergötalands-derby mellan KFUM Linköping och Norrköping Futsal klubb lockade nästan 500 åskådare till Linköping Sporthall under onsdagskvällen.

En bra siffra, säger Futsalmagasinets expert Krister Melin om publikrekordet.

Det var gästande Norrköping som tog tag i matchen direkt genom att inom loppet av två minuter göra lika många mål. Ett resultat som stod sig fram till halvlekspausen.

I andra halvleken var det fortsatt Norrköping för hela slanten och med 12 minuter kvar av derbyt gjorde landslagsmannen Ignatius Malki gästernas tredje mål, som såg ut att bli matchdödande. Men hemmalaget, som ligger sist i den norra serien, reste sig och gjorde Norrköping en aning skakiga i slutet av matchen. Med fem minuter kvar reducerade nyförvärvet Blendi Ali till 1-3 och minuten senare kom 2-3 genom KFUMs Khalid Rage Abukar. Men Norrköpings Malki såg till att sätta nådastöten i matchens sista minut, hans sjätte mål denna säsong.

Vi får en trög start medans Norrköping börjar starkt och får in sina 2 mål. Vi ser till att skärpa till oss och spelar mycket bättre i andra halvlek trots några misstag här och där. Publiken kommer igång och spelarna börja spela boll. När målen börjar trilla in så börjar man få hopp. Men men, det är bara att ta nya tag och inte ge upp, det är det sista man ska göra. Vi grattar och tackar Norrköping men framförallt vår underbara publik, fantastiskt att så många dök upp, säger KFUMs sportchef Nuri Aslan nöjt, trots förlusten.

Matchfakta:

KFUM Linköping – Norrköping Futsal Klubb 2-4 (0-2)

SFL Norra

Målskyttar, KFUM: Blendi Ali Osman, Khalid Rage Abukar.

Målskyttar, Norrköping: Ignatius Malki 2, Patrick Ayala, Paul Chamoun

LÄS ÄVEN: Torslandas målvakt frustrerad över påhoppen

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img