”Pilen” Pettersson om värvningen: ”Det kommer att bli bra”

Under måndagseftermiddagen blev det klart att Senad Berisha lämnar ÖSK Futsal, för lokalrivalen Örebro Futsal Club. En som skötte förhandlingen av profilvärvningen var Ronny ”Pilen” Pettersson, general manager i Örebro FC:

– Ivhall hade krav på både det ena och det andra, bland annat ville han inte att Senad skulle få spela i derbyt. Men jag tog snacket med David de Fataki (sportchef i ÖSK) och sa: ”Det är inte så att ni sitter i något bra förhandlingsläge, för vi har klarat oss väldigt bra utan Berisha.” Så la jag ett motbud, och efter en halvtimme kom David tillbaka och accepterade det. Det betyder bland annat att han kan spela derbyt, säger Pettersson till Nerikes Allehanda.

Värvningen av Berisha var inte helt självklar enligt Pettersson som berättar att klubben har satsat mycket på kollektivet:

– I år har vi byggt truppen kring lagspelare i stället för sådana som kan slå tre tunnlar, klacka och sätta bollen i krysset. Vi har prioriterat lojalitet och försvarsspel och byggt bakifrån, och det vill vi inte äventyra. Så vi satte oss ned i sportrådet och resonerade: ”Kommer det bli bra att ta in Senad?” Till slut enades vi om att det kommer att bli bra. Men när vi talade med resten av truppen var vi noga med att säga att vi inte var missnöjda med vad de presterat, utan att det handlar om en förstärkning, säger han.

LÄS ÄVEN: Se höjdpunkterna från Sveriges utklassning mot Grönland

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img