Hur dålig är SFL egentligen? Och spelar det någon roll?

Årets häftigaste futsalhelg är över och vi är halvvägs in i serien.

Många trodde att finalfour från tidigare år (Örebro, Falcao, Uddevalla och Göteborg) skulle sedvanligt rycka och vara lika klara som förra året strax efter nyår.

Nu har Örebro FC varit ofina nog och slagit Storebror ÖSK på fingrarna. Rätt okej av division 2-spelare som tränar när de har tid och nu leder norra serien.

All respekt till ÖFC, som faktiskt är det enda laget i den norra serien som faktiskt spelar som ett slutspelslag. Jag tror att ÖFC kommer få spela sitt första slutspel den här säsongen.

I söder har ett kompisgäng från Borås i stort sett gått rent. Skillnaden stavas Petter Florentin, som verkar ha magiska händer på laget. Det ser onekligen spännande ut och jag tippade laget i botten, vilket jag redan har bett om ursäkt för.

Jag tror även här att skrällen kan bli verklighet. Borås till semifinal.

Så frågan är hur dålig är SFL egentligen? Jag får frågan hur bra det är. Ja, just nu är det nog så att många division 1-lag faktiskt med lite träning skulle kunna vara topplag.

För hur kan annars ett kompisgäng från Borås leda serien?

Blåvitt med fler landslagsmän än fingrarna på min hand och ÖSK om storsatsar. Men ändå är ingen av dessa seriösa klubbar bättre än kompisgängen. ÖSK har tagit vad de ville ha från ÖFC, som då i stället plockar in några skapliga division 2-spelare och leder nu serien.

Ja, hur bra/dålig är SFL?

Jag tycker att SFL är en bra produkt med fina publiksiffror och kommer växa och bli stor. Kommer vi bara fortsätta ha bra arrangemang med mycket publik och en jävla massa tyckande, så tror jag inte att det spelar någon roll hur dålig eller bra den är i dag. Men på sikt måste vi ha spelare som är bäst på futsal för att överleva och kunna konkurrera i Sverige och Europa.

Men i dag kan jag tyvärr inte säga emot belackarna som säger att alla superettan-lag är bättre.

Därför är det extra kul att några av superettan-spelarna numer spelar i SFL. Hoppas bara vi snart kan ge dem lön så de kan välja futsal som sitt jobb, och inte bara passion. Och för att klubbarna ska kunna ge dem lön behövs publik.

Jag hoppas att Malmö, och de tre Stockholmslagen åker ur. Och att Hammarby, Djurgården, Lidköping och Gais går upp. Har säkert glömt några fler lag som ska ut och upp. Men kan man inte erbjuda en produkt som drar över 150 personer per match kommer vi alltid bli hånade av belackarna.

Ännu ett Örebro-derby med mycket folk på läktarna, och ännu en seger för ÖFC. Tänk om TV4 Sport hade varit där. Då hade sporten vuxit ännu mer.

Futsaloraklet

LÄS ÄVEN: ”Vi är vassare än dem”, säger Berisha om gamla klubben

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img