Önskar er en God Jul – och är ovanligt snäll

Jag vill börja med att tacka för all respons, både positiv o negativ kritik. Roligt att bloggen engagerar, även om jag ibland får äta upp vad jag skriver.

Sista bloggen var jag tveksam till att skriva, och min otydliga och provocerande fråga tog hus i helvetet. I jultider vill jag be alla som känner sig kränkta och felbehandlade om ursäkt.  Kommer nog tyvärr hända igen. Det är lite det som är grejen att skapa debatt och våga sticka ut. Tyvärr går man ibland lite för långt för vissa.

Just nu vill jag hissa tre lag. Tre lag som på olika sätt har varit sjukt bra och satt färg på SFL.

IFK Uddevalla är bäst i Sverige just nu.Det enda av de fyra stora i svensk futsal som faktiskt just nu levererar. Och de gör det som vanligt år efter år.

Övriga klubbar ska se o lära av Uddevalla. Bra lag, bra tränare och bra publik.

Nästa lag som jag vill hylla är Örebro FC, och även Christoffer Skoog. Jag har själv haft förmånen att träna Skoog som lovande 15-åring i fotboll. Finns säkert fyra-fem andra personer som också gör ett kanonjobb i klubben.

ÖFC har varit smarta och kloka och låtit ÖSK prata och synas, Men på planen är de det enda laget i den norra serien som har något i ett eventuellt slutspel att göra.

Vill gratulera ÖFC till en fin säsong, Även om det svider i mitt rosa Spartak-hjärta. Men kan ÖFC visa detta spel i februari kommer laget ta Örebros nästa SM-medalj. Det som kan hindra dem kommer i min nyårsblogg. Då ska jag grotta in mig i Örebro-futsalen o dess dilemman.

BORÅS AIK! Jag har sett laget i tre matcher. Två i Örebro, där man bland annat förlorade mot Täfteå och division 1-laget Halmstad. Jag sa då att ”åker inte Borås ur så är det ett under”, och efter 7-2-förlusten mot Uddevalla så var inte mina tankar på annat håll.

Sedan dess har inte jag sett dem spela, och laget har sedan dess inte heller förlorat.

Jag är sjukt imponerad och tycker att Petter är en av svensk futsals mest kompetenta ledare. Och det har han ju verkligen bevisat.

När jag pratade med Borås i Örebro så sa de att det var ett bra kompisgäng som kommer bli kryddade av Petter och några bra Norrby-spelare.

Att de lyckats är helt underbart för Svensk Futsal. Nu är frågan bara vilka de får möta i semifinal. Att Borås och Uddevalla tar sig dit, ja, det är jag mer säker på än vad jag var efter första omgången angående att de skulle åka ur.

Att Skoftebyn lär missa slutspel är nog ett fiasko för de själva, men de kommer säkert hamna trea eller fyra. Men att lag som IFK Göteborg missar slutspel är ett praktfiasko.

Frågan är om ÖSK, som var höjda till skyarna av mig bland annat, kan bli samma fiasko. Laget ligger just nu fyra, men i den norra serien där faktiskt alla lag kan ta sig till slutspel, förutom Linköping som åker ur.

Ha nu en RIKTIGT skön jul!

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img