Örebro går mot slutspel – ”Laget före jaget är nyckeln”

Serieledare i SFL Norra och bäst i stan. Örebro Futsal Club har verkligen lyckats denna säsong. En stor framgångs faktor, enligt General Manager Ronny ”Pilen” Pettersson, är att man skapat ett lag framför ett gäng individualister.

Futsal är ett lagspel. Vi vinner inte matcher eller går till slutspel bara för att vi skulle ta in en superettan-spelare. En del tycker vi har tunn trupp, men vi tror att vi får en bättre sammanhållning med mindre trupp. Vi ser ingen större skillnad om någon är borta, för vi har en jämn trupp som inte är fokuserad på någon enstaka spelare, utan vi tror på laget, berättar Pettersson.

Före juluppehållet vann ÖFC derbyt mot Örebro SK för andra gången denna säsong. Men det kan bli ytterliggare en match mellan de båda futsal-giganterna.

Vi har vunnit båda derbyna, vilket varit riktigt skönt. Sen kan vi ju åka på Örebro SK i DM också, beroende på hur det går, båda spelar semifinal imorgon (söndag), berättar ÖFC General Manager som lägger ner mycket tid på laget.

I DM kommer dock laget främst ställa upp med spelare från utvecklingslaget och spelare som inte fått så mycket speltid i SFL.

Samtidigt som Örebro Futsal Club haft en lyckad säsong, med 19 inspelade poäng och seriens bästa målskillnad, så poängterar ”pilen” att man fortfarande inte har vunnit något, utan laget måste behålla fokuset.

– Det har gått bra å här långt, vi försöker få med alla i klubben i tanken att vi inte vunnit något än. Fast att man säger till dem att fokusera på nästa uppgift,  så är alla taggade för att gå till slutspel.

I eftermiddag ställs laget mot serie-femman Söder Futsal, på bortaplan i Stockholm. En viktigt match för att fortsätta hålla Norrköping och Falcao på ett fortsatt bekvämt fempoängs-avstånd.

Det är en så oerhört viktigt match imorgon, att komma in på vinnarspåret igen efter uppehållet. Jag är oerhört förväntansfull, det har gått i fyra veckor och jag har längtat till nästa match varje dag. Inte det bästa med fyra veckors uppehåll när laget går bra. Det bliren intressant och spännande match. Inte lätt att spela borta och spelar inte roll mot vilket lag, alla matcher är lika svåra.

Men trots Ronnys ödmjuka approach inför faktumet att laget leder norra serien, så är målet klart och tydligt för ÖFC.

– Målet är att nå slutspel. Man har svårt att låta bli att tänka på slutspelet. Det är stort att gå dit, med TV och grejer. Men spelarna och ledarna ska bara fokusera på futsalen. Det är bara jag och Benny (Gill) som får tänka på långt just nu.

Nu närmar sig slutspelet, men Örebro kommer inte lägga någon kraft på att värva in någon spelare, då laget är i fin balans just nu.

 Vi tror inte på det här med att värva spelare bara, vi gjorde det förra året och har lärt oss en läxa. Vi behöver spelare som spelar för laget, inte individualister. 

Dock kommer det bli lite ruljans i truppen för Örebro.

Vi har en av våra killar som heter Miran Abdulrahman, han har länge väntat på höftoperation och har nu fått en tid, så han kommer bara spela 2 matcher till denna säsong. Sen kommer Niklas Johansson eventuellt göra comeback efter att ha varit bortrest under vintern. Han är en riktigt bra kille som man knappt märker av, men han är alltid bra och jobbar hårt för laget. Sen har vi Kristoffer Skoog som är en av våra nycklar, hans futsaltänk är en av anledningarna till att det gått så bra. Han är huvudansvarig för laget och värd betydligt mer än betyget ”en betydande roll”, som Futsalmagasinets Mathias Etéus skrev i sitt senaste blogginlägg.

Skoog som även är på väg tillbaka i spel efter sin korsbandsskada. Han kan vara redo till ett eventuellt slutspel om han kommer in i matchtempo.

 

Om Örebro blir ett slutspelslag eller inte återstår att se, men utan tvekan har laget Ronny Pettersson byggt inför denna säsong levererat och visat att laget går före jaget.

LÄS ÄVEN: Göteborg letar efter formen – ”Vi har inte fått anfallsspelet att stämma”

 

 

 

 

 

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img