Schullström inför slutspurten – ”Det blir jobbigt att möta oss”

Melleruds debutsäsong i Svenska Futsalligan har inte varit en dans på rosor. Före säsongen tippade många att man skulle åka rätt ur, men just nu har laget en kvalplats och tre poäng upp till säker mark.

I eftermiddag ställs Mellerud mot serieledarna Borås, på bortaplan. Futsalmagasinet tog ett snack med Melleruds Simon Schullström, som hyllats för sina insatser, trots de skrala resultaten.

Säsongen har varit upp och ner, mestadels neråt. Men vi har ett par riktigt jämna fighter där vi kanske kunde fått med oss några fler poäng, berättar Simon Schullström.

I seriepremiären borta mot Malmö förlorade man med uddamålet. Hemmapremiär helgen därefter tappade man en poäng i matchens sista sekund mot Torslanda IK liksom 6-7 förlusten före juluppehållet mot Malmö.

Vi hade en riktigt tuff match mot Borås hemma där det rann på lite väl mycket, men det är något vi har lärt oss av. Tycker att vi har vikit ner oss mentalt i några matcher. Förutom den matchen tänker jag på framförallt på Torslanda hemma och även Malmö hemma.

Men vad behöver ni ändrar på inför våren, för att säkra kontraktet?

– Vi behöver bättre fokus i viktiga lägen och vara med kyliga i tighta och tuffa matcher. Får vi till försvarsspelet så kommer det att bli jobbigt att möta oss.

Simon själv har gjort sju mål för sitt Mellerud, bäst i laget tillsammans med Anton Snibb.

Jag tycker det har funkat ganska bra faktiskt. Det började trögt då jag inte fick utdelning alls, oflyt eller inte låter jag vara osagt. Men sista 5 matcherna egentligen så har det lossnat och 7 mål hittills plus ungefär lika många assist, så är jag ändå nöjd hittills med mitt eget spel. Sen såklart tråkigt att vi inte har fler poäng.

Snart börjar fotbollssäsongen på allvar och för Schullströms del så vänder han hem till moderklubben IFK Åmål, nykomlingar i division 3. Men för hans del så blir det fokus på SFL först och främst, före fotbollen

Ingen aning hur det ser ut med försäsongen, men jag kommer iallafall att spela futsal hela säsongen ut.

LÄS ÄVEN: Landslagsstjärnans futsalsäsong är över

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img