Ödets vecka – vem följer ÖFC till slutspel?

Det börjar nu snart även i teorin vara klart att Borås och Uddevalla spelar SM-slutspel även om vissa fortfarande verkar tro att Skoftebyn ska ta sig dit.

Har för mig att jag skrev i omgång tre att de var körda. I den norra serien är det nu ödets vecka för de tre kvarvarande jagande lagen.

Vem ska följa Örebro FC till slutspel?

Ja, ÖFC har imponerat, och om de nu inte har fått en släng av den klassiska Örebro-hybrisen som drabbar alla Örebro-lag när de går bra i vilken idrott de nu må vara, så bör de fixa det.

I veckan möter de Norrköping och vinst där samtidigt som ÖSK vinner borta mot Falcao så är det i praktiken klart.

För de två på förhand stora favoriterna till slutspel ska minst ett av lagen (ÖSK och Falcao) få följa IFK Göteborgs öde att missa sitt första SM-slutspel. Lagen möts under onsdagen och Falcao har Norrköping på söndag. ÖSK har i sin tur vilt jagande Söder som slåss för sin existens.

Jag vill påstå att det är omöjligt att säga utgången, men jag tror att både Borås och Uddevalla ska hoppas på Norrköping, för ÖSK och Falcao har både rutin och bra lag, Att komma från en säsong som varit allt annat än bra in i ett slutspel som underdog tror jag kan passa de båda.

Har sagt det förut; räkna aldrig bort Falcao även om de torskar mot Linköping som blivit deras mardröm under senaste säsongerna. Nu har de, likt ÖSK med mardrömmen ÖFC, mött Linköping färdigt för säsongen.

Norrköping har båda sina mardrömmar kvar i form av ÖFC och Falcao. Så utgången under onsdagskvällen blir sjukt viktig.

Tittar man på matcher som är kvar är inget givet då bottenlagen är bra och kan slå alla lagen.

Min stora undran blir hur Örebro FC-spelare kommer orka säsongen med sjukt tunn trupp och hårt matchande. Förlorar man mot Norrköping kan laget få problem. Vinner man är det klart och vad talar emot seger för norra seriens bästa lag?
Nästa vecka får vi se vilket lag jag får såga.

Futsaloraklet

LÄS ÄVEN: Fortsatt tungt för Blåvitt – oavgjort mot jumbon

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img