Skärpning, SvFF – dags att vakna nu

Nu är det hög tid för fotbollsförbundet att vakna.

Det kan inte vara meningen att EN person ska behöva dra lasset själv. Per Broberg är en kanonkille och gör ett fantastiskt jobb, även om jag här ibland kritiserar i min roll som Sveriges ända futsal kritiker.

Men Per har lyft svensk futsal och gjort det fantastiskt. Men han kan inte behöva jobba ensam med futsal på förbundet, plus att han har övriga uppgifter som sandfotboll eller vad det nu är.

Karl-Erik Nilsson har hyllat svensk futsal. Då kanske det också är dags att tillsätta en dam- och en herrkonsulent som jobbar heltid med futsal uppe på förbundet i Stockholm.

Så kan Per Broberg bli en chef och styra övergripande vad svensk futsal ska syssla med. Jobba mot en nationell liga, och snart även en ny damliga. Förlagsvis norra och södra Futsalallsvenskan, och 6 division 1-serier, som det är på herrsidan i dag. Det är dags nu.

Nu när Malmö FF går in i svensk herrfutsal och Örebro SK, Djurgårdens IF, Hammarby och IFK Göteborg redan är där. Tror inte det dröjer länge innan även IFK Norrköping och AIK spelar i Sveriges hetaste sport.

Så snälla SVFF, vakna nu och ta vara på guldkornet. Börja med att tillsätta fler, och låt Per bli chef.

Sedan till några dåliga beslut under Pers tid som är:

Vi kan inte ha nationalarenan i Skövde. Det är ett hån. Klubblaget där åker ur och har lekt med jojon allt för länge i en seriös värld. Vem skulle lägga fotbollens nationalarena i Kalmar, exempelvis?

Nej, arenan ska ligga i Trollhättan, Örebro eller Uddevalla. Där finns intresset och likaså publiken. Om fem-tio år har vi den i Globen, för lite måste väl vi få drömma om?

Nästa miss heter Karlstad och Helsingborg.

Okej, Malmö går med stor säkerhet in i SFL men vi kan inte lägga SM-slutspel i städer och distrikt som totalt saknar ambitioner om futsal.

Vi har ett antal distrikt som lever futsal, så varför inte primera dem med en slutspelshelg? Förstår inte logiken med en SM-final utan publik. Men TV är där, och det är bra. Men ska vi få mer publik så måste folk få se festen vi sett i bajenland och på Närkeslätten. Kolla bara publiktrycket förra året i Uddevalla. Det hade varit propaganda för svensk futsal.

Inte ett folktomt Hammarö Arena samma helg som värmlands nationaldag svenska rallyt.

Så nästa år kan vi väl göra en folkfest med en dag full av finaler. Ett fullsatt Scandinavium med matcher mellan IFK Göteborg, Skoftebyn, ÖSK och Djurgården.

Nästa vecka ska vi dissa lagen som åker ur. Kommer vi sakna dem?

Futsaloraklet

LÄS ÄVEN: Här är profilerna som dyker upp när Blåvitt möter Borås

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img