Sjuka rekordet slaget – av Djurgården: ”Så vi hade något att spela för”

I division 1 norra Svealand har serien egentligen bara handlat om ett lag – tabellmässigt. Djurgården Futsal går som tåget, och kommer med största sannolikhet vara laget som får chansen till SFL-kval.

Sedan finns det ett annat lag som utmärker sig i den serien, men på ett desto mindre roligt sätt. IFK Söderhamn är nämligen laget som slår rekord på rekord – i att släppa in mål.

Futsalmagasinet rapporterade nyligen när Edsbro slog rekordet i antal gjorda mål när de slog Söderhamn med 77-2. Nu är dock rekordet redan slaget. När Djurgården tog sig an laget vann de med hela 79-0 (!). Vi snackar alltså om ett snitt på två mål i minuten.

– Vi hade ingen målsättning att slå rekordet när vi startade matchen. Vi hade en tunn trupp på grund av skador och sjukdomar. Men som matchen utvecklade sig, så sade vi att ”nu går vi för rekordet så vi har något att spela för i alla fall”. Och helt plötsligt var matchen lite spännande på det sättet, berättar Djurgårdens tränare David Bergqvist för Futsalmagasinet.

Spelaren Axel Hellberg sa så här efter matchen:

– När det stod 72-0 med mindre än två minuter kvar, då var det lite stressigt.

Men målen ramlade in, och rekordet slogs. Bergqvist fortsätter:

– Det konstiga med Söderhamn är att de egentligen inte är dåliga bollspelare. Men de har inga som helst kunskaper i att försvara sig. De går bort sig hela tiden och blir väldigt bolltittande, vilket gör det enkelt för oss.

– En stor eloge till Söderhamn-spelarna som ändå spelar hela matchen.

LÄS ÄVEN: Målrik sista minut avgjorde tungviktsmötet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img