Senad Berisha om sin nya klubb: ”Jag har fått en bra start”

Det har gått ett par månader sedan skyttekungen Senad Berisha lämnade Örebro SK, för lokalrivalen Örebro FC. Detta efter att Berisha kom i luven med klubbens ordförande.

Sen dess har en del hänt. Förutom att ha vunnit över sina gamla lagkamrater, så har Berisha hunnit mäkta med fem mål för sin nya förening.

Futsalmagasinet fick en pratstund med Senad Berisha i Örebro och Mellringehallen. Ladies Night Cup spelas för fullt i bakgrunden och det är en trevlig och ödmjuk Senad som är på plats för att hjälpa till som volontär.

Hur har din första tid i Örebro FC varit?

– Den har varit bra. Jag har fått en bra start i min nya klubb, och kommit in riktigt bra även i spelsystemet och det känns bra nu och även innan så det är bara positivt.

Kan du se någon skillnad mellan ÖFC och ÖSK?

– Det är inte så stor skillnad. Jag tror att ÖSK har mer inviduella spelare, och jag tror att det finns mer smartare spelare i ÖFC än vad det är i ÖSK, säger Berisha och utvecklar sina tankar:

– Jag tycker att ÖFC har ett bra spelsystem som passar mig och vi hade även det i ÖSK också, men i ÖFC känns det bättre på grund av att jag minimerar mina misstag än vad jag gjorde i ÖSK, för där hade du många spelare som vågade att göra sina gubbar och det var en stor risk att man gjorde flera misstag. Här är det en-två och då har du mer tid att göra din grej och det känns bra.

Har du utvecklats under din korta tid i Örebro FC?

– Ja, faktiskt. Jag känner att jag har utvecklats mer i skallen och i den taktiska delen. Jag utvecklades mycket i ÖSK/Spartak men jag tycker att jag har hittat en bra spelstil i ÖFC och även hunnit göra en del poäng för laget, och hoppas att jag kan fortsätta så.

Hur går dina tankar om att eventuellt få spela ett slutspel?

– Vi tar en match i taget. Sen jag kom till laget så har det gått bra. Det krävs hårt jobb för att ta sig till slutspel. Vi åker till Umeå imorgon(se söndag) för att möta Täfteå, det är en match vi bara ska vinna men vi vet också att Täfteå är bra på hemmaplan så det kommer att bli en rolig match att spela.

Vad tycker du om TV4:s futsalsatsning?

– Det är kul att det börjar hända saker i Sverige och runtomkring. Det här är riktigt bra för framtiden och det är kul att det lockar. Får hoppas att det lockar många.

Futsalmagasinet önskar dig ett stort lycka till. 

– Tack!

LÄS ÄVEN: TV4 sänder SM-slutspelet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img