Iskallt landslag och vägval för SFL-klubbarna

Jag tänkte redan innan EM-kvalet skriva att detta var Charbel Abrahams sista uppdrag med landslaget.

Jag lät bli eftersom jag inte vill ösa på mera i hjorden som vill se hans avgång.
Jag tycker till skillnad från många andra tyckare att han valt rätt väg, uttagningar kan man alltid diskutera men förstår hans resonemang och han har samma dilemma som samtliga futsalklubbar har.

Några viktiga faktorer är att laget han byggt består av spelare som har varit bra och tongivande men i år har dem inte fått till det i sina lag, samt att Mathias Etéus och Sargon Abraham av olika anledningar inte längre kan vara med, spelare som har en stor betydelse för att landslaget ska lyckas.

Nu tror jag att Charbel kommer ägna sig åt fotbollen och att vi snart har en ny förbundskapten.

TV4 är på väg in, publiken finns och produkten blir bättre och bättre men vi är långt från framme. Nu kommer ÖSK, IFK Göteborg och Stockholmslagen att synas, och har Uddevalla och Trollhättan tur kan även deras landsortslag få ta del av kakan även om dom rent sportsligt givetvis borde det.

När det gäller media så får storstadslagen utrymme även om dom mindre är bättre, se bara i Örebro där Örebro FC just nu är bäst men det skrivs betydligt mer om Örebro SK Futsal som är ett mycket större varumärke i Örebro.

Ligaklubbarna står nu inför sina största och svåraste val någonsin, och det börjar snart bli dags att välja väg.

Lagens spelare är bundna till kontrakt med mer eller mindre betydelsefulla fotbollslag i en värld där lagen mest syns i lokala medier och långt från det riktiga rampljuset, med få undantag.

Futsallagen ska bygga en ny elitidrott och bli största sporten efter hockeyn och fotboll. Har vi i så fall råd att fortsätta att sitta i knät på fotbollen?

Vågar futsalklubbarna ställa krav och finns ekonomin för att ha spelare med motsvarande division 2-löner, som kryddar med en och annan divsion 1-spelare ?
Som det ser ut idag spelar spelarna på nåder och ropar fotbollen kommer man. Vi har hört flera tränare uttrycka samma sak och jag är väl insatt i ämnet.

Frågan är vilket av dom stora lagen som kommer att bli först med att sätta ner foten och säga att futsal är nummer 1, och när kommer detta att hända?

I min värld så tror jag att det lag som vågar satsa på duktiga division 2-3 spelare, eventuellt spelare från divison 4 och 5 och få dem att satsa helhjärtat på futsal kommer att bli nummer 1 i framtiden. Frågan är bara vågar någon och hur långt efter sportsligt kommer dom att vara?

Om två år behöver vi en liga där spelarna är semiproffs, annars tror jag att futsalen kommer riskera att bli lika iskall som vårt landslag.

 

Oraklets tankar

I nästa blogg tippar jag slutspelet.

LÄS ÄVEN: Fredrik Augustin kommenterar storförlusten

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img