ÖSK bevisade att kvalité går före kvantitet

Örebro SK hade denna helg beslutat sig att ta bussen upp, istället för flyg som andra lag har gjort. Sex utespelare och en målvakt hade åkt upp dagen innan och fått träna i hallen vilket inte annars hör till vanligheterna.

Täfteå kom till spel med en mycket bredare trupp och dessutom utan bussresa i benen. Inledningsvis kändes det som att det var det omvända då man inte alls var beredda på Örebros kvicka spel.

1-0 blev snabbt 2-0 och även 3-0. Täfteå var riktigt chockade. Örebro, med tunn bänk, lät bollen göra jobbet och drog ner tempot för att snabbt tempoväxla upp när chansen gavs och fick utdelning. De kom i bra lägen, sköt och gjorde mål.

Örebro ställde upp i ett 1-3 försvar som Täfteå, som stora delar under säsongen haft problem med att föra spelet, inte klarade av att överlista. Även två duktiga pivoter i Sebastian Sallanto och Anel Coralic verkade ha gjutit sig fast i golvet, de gick inte att rubba på.

Långa utkast från målvakt Simon Johansson, som fick avstyra flertalet lägen som Örebro släppte igenom, kunde lätt plockas ner av nämnde Coralic och Sallanto. Därifrån kunde enkelt fördela ut bollen till bland annat Jacob Nilsson som dagen till ära fick stå för två baljor.

Ett litet livstecken för att slippa ett tufft kval skulle Täfteå ändå visa innan första halvleken var slut, där man distinkt satte två mål av Mathias Strandgren och Robin Arestav. Detta sent in, då Örebroarna kanske tröttnat lite.

Efter halvtid skulle det därför bli riktigt intressant hur länge ÖSK skulle orka, om Täfteå skulle forcera för lika. Det skulle visa sig att ÖSK åter igen skulle öppna fint genom ett snabbt mål av Jacob Nilsson. Efter det kändes det mest som att det åter igen var Örebro för hela slanten.

När det är cirka sju minuter kvar av matchen försöker man i alla fall från Täfteå att komma ikapp genom att spela jokerspel. Man får inte igång något konstruktivt utan istället rinner resultatet iväg och slutresultatet skrivs till 8-2 till ÖSK, vilket betyder att de nu i princip är klara för semifinalspel mot Uddevalla.

För Täfteå är det nu minst kval som gäller, även om en match kvarstår mot Falcao borta. Vinner Söder sina två sista matcher går de om Täfteå. Spännande kvalstrid väntar minst sagt.

Matchfakta:

SFL Norra

Täfteå IK – Örebro SK 2-8 (2-3)

Målskyttar, Täfteå IK: Mathias Strandgren, Robin Arestav

Målskyttar, Örebro SK: Sebastian Sallanto, Simon Blomqvist, Jacob Nilsson (2), Anel Coralic, Pajtim Abazi (2), Almin Masic

Laguppställningar:

Täfteå IK:

Startfemma: Mattias Lidberg (GK), Fredrik Johansson, Mathias Strandgren, Oscar Kröger, Mattias Rönnberg

Avbytare: Henrik Andersson, Joel Stenlund, Albin Almqvist, Robin Arestav, Teddy Eklund, William Ekenberg, Edwin Ekholm, Albin Näslund

Örebro SK:

Starfemma: Simon Johansson (GK), Jakob Nilsson, Simon Blomqvist, Patjim Abazi, Anel Coralic

Avbytare: Sebastian Sallanto, Almin Masic

Domare:

Mauritz Grendin (Umeå), Jonny Norlund (Umeå), David Glavonjic (Danderyd)

LÄS ÄVEN: Dan Mönell efter segern

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img