Succétränaren: ”Sämre kvalité på matcherna efter jul”

Efter segern mot Torslanda i sista omgången laddar Borås nu upp för att möta ÖFC i semifinalen. Futsalmagasinet fick sig ett snack med tränare Petter Florentin efter slutsignalen i Torslanda. Tobias BW Granberg snappade upp succétränaren efter slutsignalen där en märkbar skillnad i höjd initialt gjorde det lite svårt att göra en intervju.

Du är ganska lång, jag får nog stå på tå.

– Skall vi hämta en stol till dig kanske?

Ja, ni är sedan en tid tillbaka klara för slutspel och skall möta ÖFC. Först, vad säger du om matchen mot Torslanda?

– Denna matchen är väl som det varit lite på slutet här. Vi har spelat bra första men sedan har vi slarvat lite i hemjobbet. Vi slarvar lite i slutet på matcherna och då släpper vi in några mål. Sedan gör vi något till men nej, vi är inte nöjda givetvis.

Hur ser du på lagets chanser i fortsättningen, jag har tippat er som segrare av SFL, jag antar att du tror på ditt lag?

– Ja, det tror jag. Vi skall vinna alla matcherna. Det är det man siktar på. Sedan har vi lite att jobba med men det skall bli väldigt kul i alla fall.

Ni kommer att ställas mot ÖFC först, vad säger du om dem? Vad är matchplanen?

– Det är ett skickligt lag. Har bra koll på matcherna, rullar runt. De backar hem en del i försvarsspelet och jag tror det kommer passa oss. Vi får hålla i bollen och utföra den höga press vi är duktiga på. Jag tror de passar oss, jag har titta en del på nätet och så. Jag har hyfsat bra koll på dem.

Du är inskriven som spelare, får vi se dig i en semifinal, kommer du byta in dig själv när spelarna inte håller?

– Nej, det får vi inte. Jag gjorde ett halvt försök här i förra matchen och värmde upp men nej, det blir inget. Jag gjorde ett försök!

Det var ett försök i alla fall.

– Det var mycket vilja men nej, det gick inte.

Du kanske är bättre på tränarbänken?

– Ja, på träningen är jag ganska bra också.

Du har tagit många kliv framåt med ditt lag, Borås, och är en överraskning för många. Vad säger du om säsongen?

– Kul säsong. Sen blir det lite avslaget efter jul tycker jag, uppehållet är väl… Jag vet inte om det är för långt, eller om det är vi som inte hänger med. Jag tycker kvalitén på matcherna efter juluppehållet är lite sämre faktiskt. Det är lite tråkigt. Det känns som att, ja jag har varit sugen hela tiden, men spelarna, både våra och andra lags spelare har haft lite mindre entusiasm.

I bakgrunden hörs Florentins dotter Lina som vill ha uppmärksamhet.

Är det en framtida futsalspelare vi ser?

– Ja, en BAIK-spelare. Du skall väl spela futsal Lina?

Ja, Petter Florentin är en populär figur såhär efter att tagit sitt BAIK till slutspel. Kanske kan Lina förstärka dem i slutspelet och ta Boråsarna till en final? Vi tackar i alla fall Petter Florentin för svaret på frågorna och önskar honom, BAIK och Lina lycka till i slutspelet.

LÄS ÄVEN: Målkungen från Borås

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img