Gashi efter degraderingen: ”Vi ska förbättra våra brister”

Lördagen degradering till division 1 för FC Mellerud gav direkt blodad tand för klubben, som vill komma tillbaka till futsalens finrum direkt.

Omstart i division 1 för FC Mellerud som gick upp till Svenska Futsalligan inför denna säsong. Nu tar man nedflyttningen som en sporre att redan nästa säsong ta sig tillbaka till högstaligan.

Det finns mycket positivt som vi kommer ta med oss från SFL. Vi kommer framförallt förbättra våra brister bli mer jämna. Målsättningen är att komma tillbaka till SFL redan nästa år, säger klubbens ansvariga Valon Gashi.

FC Mellerud var kommunens enda elitlag och det vill man se till att bli igen.

Vi får se till att vi har ett lag i SFL från Mellerud, säger Gashi som kanske öppnar en dörr för någon av de mer etablerade föreningarna att gå in i ett samarbete.

Ett av futsalklubbens stora akilleshälar denna säsong har varit organisatoriskt. Att erbjuda matcher på högsta nivå i Sverige kräver funktionärer och en stabil förening i ryggen. FC Mellerud har gjort sitt och gjort det väl utifrån sina förutsättningar. Men skall klubben kunna växa och konkurrera med andra klubbar, krävs en stadig grund både ekonomiskt, organisatoriskt och praktiskt.

Till detta kommer spelarfrågan, där det är osäkert på vilka som vill stanna i klubben. Flera spelare lär få erbjudanden om klubbyte, som till exempel lagets bäste målskytt Simon Schullström. Han är inte på det klara om han fortsätter nästa säsong eller inte.

– Tankarna nu går mest kring att det är tungt och tråkigt. Har inte tänkt så mycket på nästa år, får se om jag ens spelar, säger han.

LÄS ÄVEN: Jokkmock blickar mot SFL – hoppas på underskattning i kvalet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img