ÖSK Futsal levererade

Nu var det ett tag sedan jag publicerade någonting så jag tänkte att jag skulle ta mig tiden att skriva ihop något. Det är svårt att hitta tid till att skriva när jag pendlar fyra timmar om dagen till Halmstad samt studerar på 150%. Men skit samma, låt oss komma till saken.

I ett tidigare blogginlägg skrev jag om vilka lag jag trodde skulle gå vidare till semifinal i SM. Från den södra serien prickade jag rätt, vilket inte var så svårt. Däremot missade jag i den norra serien. Jag trodde Falcao med sin rutin och erfarenhet skulle lyckas ta den sista slutspelsplatsen, men istället blev det Örebro SK Futsal, vilket jag är superglad för nu. Varför kommer ni få reda på när ni läser vidare.

Klockan stod på 05.00 men jag vaknade 04.52, säkert av oro att försova mig. Hur som helst var det bara att gå upp, och lite extra tid på morgonen är ju aldrig fel. Bilen stod utanför kvart över fem och färden mot Örebro kunde börja. Chauffören var den eminenta skribenten på Futsalmagasinet Tobias BW Granberg. Agendan för dagen var grundkurs i futsal vilket är en tränarutbildning. Det är 29 mil mellan Göteborg och Örebro vilket innebär en restid på ca 3.5h enkel väg (beroende på vem som kör).

Resan upp till Örebro gick bra, GPS:en guidade oss till rätta hela vägen och vi var framme en stund innan vi skulle dra igång, vilket var tänkt till klockan nio. När vi kommer in i hallen möter vi Johan Ivhall, ordförande i Örebro SK Futsal, som hälsar på oss som ’Etéus’ och ’klubblös’ samt bockar av vår ankomst. Flicklandslaget i futsal skulle spela en träningsmatch så jag går in i hallen för att hälsa på förbundkaptenen Lasse Ternström, målvaktstränaren Christopher Solberg samt allt-i-allon Anna Molin. Det är tre välbekanta personer för mig då Lasse varit min tränare och jag har lärt honom allt jag kan, Solberg som är min bästa vän och Anna som varit med och gjort allt för herrlandslaget där jag tidigare spelade. Det var ett trevligt sammanträffande, alltid lika kul att träffa på er, vart vi än befinner oss i världen.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Klockan började närma sig nio och vi undrar vart vi skulle ta vägen och om det skulle dra igång snart. Då fick vi höra att Albert (som skulle hålla i utbildningen) hade fått problem med bilen och fått ställa den i Arboga, så det skulle dröja en liten stund innan han var på plats. Det var här min uppskattning för ÖSK Futsal började. Det var nämligen så att Ivhalls mamma hade satt sig i bilen och kört till Arboga (ca 40 min) för att hämta instruktören Albert och få honom på plats. En stund efter nio kom han och vi kunde dra igång.

Under utbildningen i sig var det inte så mycket att hämta för min del. Den var väldigt basic och med min tidigare erfarenhet hade jag koll på det mesta som Albert lyfte upp. Däremot var den praktiska delen rolig där jag tunnlade min kollega Tobias två gånger och gjorde mål på volley över hela plan på den mycket trevlige assisterande tränaren i ÖSK, Victor Huerta.

Summa summarum gick utbildningen bra. Nog om det. Utbildningen slutade runt halv tre och vid fyra var det dags för match. Ivhall hade bjudit in mig att stanna kvar för att se den avgörande matchen mellan ÖSK och Norrköping. Det var en minst sagt intressant match.

Förutsättningarna var att Norrköping behövde vinna med tio mål för att ta sig förbi ÖSK i serien och sno den sista slutspelsplatsen, vilket är ett väldigt tufft utgångsläge. Ett utförligare matchreferat om matchen kan ni läsa här. Jag hade nästan inte koll på resultatet någon gång under matchen för det var redan klart för mig vilka som skulle ta sig vidare till slutspel. Dessutom stod jag och hade en väldigt trevlig och bra konversation med sportchefen i ÖSK, David de Fataki. Efter en stund kom även tränaren Mikko Seppälä upp och pratade lite då han blev uppvisad på läktaren. I samma situation blev Pajtim Abazi utvisad vilket gjorde att han blir avstängd den första semifinalen mot Uddevalla.

ÖSK råkade ut för ännu en utvisning på Anel Coralic (ÖSK) och Tarik Hamza (Norrköping) då de började knuffa lite på varandra. Detta innebär att två av ÖSK spelarna är avstängda plus tränaren i den första semifinalen.

Det jag tar med mig från dagen i Örebro, det är framförallt personerna som är involverade i ÖSK Futsal med Ivhall och David i spetsen. Supertrevliga och gästvänliga killar som tog hand om mig utomordentligt hela dagen. Viktor som också var med på utbildningen var också supertrevlig och en bra kille, Mikko lugnade ner sig lite uppe på läktaren och vi hade också bra samtal. Många i föreningen ÖSK Futsal är väldigt bra människor och därmed är jag superglad att just dem tog sig vidare till semifinal. Sen skadade det ju inte att deras materialare/lagledare kom med en bit tårta efter matchen.

Detta var allt för mig. Väl mött och på återseende.

Mathias Etéus

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img