Gästkrönika: Skjut upp avgörandet!

Det här är en gästkrönika från Daniel Skarp, marknadsansvarig och vice ordförande i IFK Göteborg Futsal.

Vi har inom IFK Göteborg Futsal, likt övriga idrottssverige, följt utvecklingen och direktiven kring Coronavirusets påverkan på evenemang med större samlingar, och publik. Med anledning av ovan tvingas vi konstatera att helgens två matcher för vår egen del, båda på hemmaplan, kommer att spelas inför tomma läktare. I vårt fall en direkt avgörande kvartsfinal i herrarnas SFL, och inte minst söndagens stora SM-final där föreningens damer har chans på en SM-titel. Dessutom i ett hett efterlängtat derby mot vår ärkerival Gais.

För en liten, men ack så snabbväxande, sport likt vår är det dessa tillfällen som är så oerhört viktiga för att få sporten att lyfta och ta mark i såväl media som bland vår publik. Att dessa matcher nu spelas inför tomma läktare är därför ett oerhört hårt slag för samtliga av de drabbade föreningarna inom futsalsverige. Att direktiven och åtgärderna är nödvändiga råder det inget som helst tvivel om – tvärtom.

Det gör dock att situationen för oss föreningar hamnar i ett läge där vi måste agera, för sportens och vår egen del.

Som det ser ut nu kommer med största sannolikhet även semifinalerna och kommande final för herrarna drabbas av tomma läktare – i ett sådant läge hoppas jag att samtliga SFL-klubbar, tillsammans med SEF, gör gemensam sak och skjuter upp avgörandet. Detta med hänvisning ur såväl ett sportsligt, men framförallt också ur ett ekonomiskt perspektiv.

De flesta SFL-klubbarna upplever en tuff ekonomisk vardag och ett slutspel är därför extra viktigt i jakten på att undvika röda siffror. Ur ett sportsligt perspektiv är självklart stödet från våra läktare av stort värde i direkt avgörande matcher.

I fallet kring damernas SM-final kommande helg så är möjligheterna att agera ytterst små med hänvisning till tidsaspekten vilket medför att finalen kommer att spelas i ett öde Lundbystrand istället för ett kokande dito med het derbystämning mellan två ärkerivaler. Låt oss slippa ovan när herrarnas SFL ska avgöras. För sportens skull, för spelarnas skull och inte minst för vår publiks skull.

Daniel Skarp
Marknadsansvarig och vice ordförande, IFK Göteborg Futsal

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img