Avstängningar fäller Örebro-lagen

Inte heller i år verkar vi få se något Örebro-lag i SM-Final.

Om nu inte Rynninge IKs damer tar sig dit, oddsen är i alla fall störst där.

Efter att ha sett delar av båda herrarnas semifinaler, så kan jag åter konstatera att Örebro är sämst när det gäller. Trodde mycket på Örebro FC, som också hade kommandot och ledningen mot ett piggt Borås.

Detta i en match med två rätt ihåliga försvar och tyvärr, för Örebros del, så gjorde nog Dildar i målet en av sina sämsta matcher denna säsong. En målvakt som många gånger överglänst sina konkurrenter i målet i år och varit en bidragande orsak till Örebros framgång.

En annan spelare som saknades var Basel Gorgis, som är lagkapten och kanske har seriens hårdaste skott och tyngsta pivot. Basel, som är avstängd i båda semifinalerna, saknades kraftigt när laget blev blekare ju längre matchen gott.

Med Basel i laget tror jag ÖFC hade varit närmare seger. Nu tror jag istället att de får svårt borta mot ett mycket bra Borås. Ett Borås som bara är så där snuskigt effektiva och roliga att se på. Full fart framåt, men håller inte alltid tätt bakåt.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

I andra semifinalen hade jag väntat mig en överkörning, då många talat upp söder-lagens överlägsenhet. Örebro SK gör en av sina bästa matcher för säsongen, men saknar kvalitetsspelare som Anell och Pajtim. Med dessa två avstängda så vinner man inte över Sveriges bästa lag.

Uddevalla har spelare som jag älskar Berisha, Bagger och inte minst Söderqvist.
De tre, ihop med många andra profilstarka spelare och ledare, unnar jag faktiskt ett SM-guld. Uddevalla är också laget som har störst chans i ett stundande UEFA-spel.

Nu ser jag faktiskt inte någon av semifinalerna som avgjorda, då jag menar att skillnaden inte är så stor som många vill hävda mellan norr och söder. Jag tror på minst en Örebro seger till helgen, men vilket lag som vinner vet jag ej. Men en första semifinalseger till Örebro blir det.

Tyvärr för oss närkingar blir det dock ingen SM-Final i år heller.

I kvalet är det tyvärr ridå för norrlandsfönstret som väntat, Djurgården är det bästa division 1-laget.

I övriga matcher så var det väntade resultat, hade dock hoppats på Lidköping som nog är enda lag som fortfarande kan vända sitt dubbelmöte.

Oraklet har talat, vi höres inför Finalen.

Ps. Har hört många roliga rykten inför nästa säsong, men det får bli en annan gång. Ds.

LÄS ÄVEN: Djurgården hyllar den norrländska publiken

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img