Futsaloraklet guldyrar

Återigen får vi lyfta på hatten för min hemby Botkyrka och Falcao FC. För några år sedan var klubben den stora giganten på herrsidan. Nu regerar laget på damsidan och är ohotad nummer ett i Sverige.

Laget hamnade på fel sida slutspelsträdet. Jag vill inte ta ifrån Umeå någonting, men jag tror ändå inte Umeå hade slagit vare sig Uddevalla eller IFK Göteborg. Och frågan är om de hade slagit Falcaos enda motståndare som fått laget på fall, Svärtinge SK från Östergötland.

Så Falcao gick den tuffa vägen och gick i stort sett rent! Enda plumpen var just mot Svärtinge, en match jag för övrigt såg. Men det är en och endast en match. I övrigt har laget varit lika briljanta som överlägsna. Den stora frågan är vems SM-guldsvit som kommer brytas först. Falcaos eller IFK Uddevallas?

Två omgångar återstår av SFL och åter står IFK Uddevalla Futsal som svenska mästare (i princip klart) även om laget i år ändå var lite mänskliga och gav oss spänning hela vägen in på mållinjen.

Visserligen har laget Strängnäs och Norrköping som båda har kniven mot strupen kvar att möta, men att Uddevalla skulle kamma noll i båda de matcherna är högst osannolikt.

Mer spännande är det i botten. Vilket av ovanstående lag tar en sista skrällseger och är kvar i SFL? Jag tror att ett av lagen kommer skrälla och det laget är kvar i SFL.

Hammarby är årets stora utropstecken och oavsett om de blir tvåa eller fyra har de gjort en fantastisk säsong.

Årets besvikelse blir Nacka. Laget förlorar flest toppmatcher samt att de endast har fyra poäng mot Linköping och Halmstad. Det räcker inte om man ska ta medalj i SFL.

Nu ser vi fram emot guldfirandet även på herrsidan!

Futsaloraklet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img