Alfredsson: ”Vi visar vilket lag vi är i år”

IFK Uddevalla Futsal är klart för SM-final efter 5-2-segern hemma mot Örebro SK under lördagen. Med sig hade de en 7-4-ledning efter det första mötet, vilket nu blev en sammanlagd 12-6-seger.

Futsalmagasinet fick en pratstund med lagets tränare Mikael Alfredsson efter matchen, och han var självklart nöjd med segern.

– Jag tycker att vi jobbar in i matchen underifrån, om du förstår vad jag menar. Vi kommer inte ut och presterar direkt, utan vi tar det den långa vägen. Vi kommer in sent, men vi vinner och vi visar att vi är det laget vi är i år. Även när vi spelar dåligt gör vi det bra, säger han.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

IFK kom till matchen med fullt manskap till matchen, och kunde spela runt med nästintill alla sina spelare. ÖSK kom däremot till Uddevalla med endast sex utespelare.

– Jag har svårt att se ett lag som har större bredd på truppen än vad vi har.

Blir det en avgörande faktor?

– Vet inte om det är avgörande, men sedan saknar de Dana Kuhi som var riktigt bra senast. Men om det är avgörande vet jag som sagt inte, för de åker med den trupp de tror på.

Publikrekordet slaget, Thomas Stenström sjöng i paus och en publik som aldrig slutade heja på sitt IFK. Och så klart en åtråvärd finalplats. En bra dag på jobbet för Alfredsson.

– Jättekul. Det är det här vi har kämpat för. Nu

Han fortsätter:

– Sedan är jag helt lyrisk över allt som var i dag. En bra publik, en rolig match att kolla på och Thomas i halvtid. Hela arrangemanget var fantastiskt.

LÄS ÄVEN: Charbel Abraham oroad över Skövde Uniteds framtid

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img