DOKUMENTÄR: En magisk resa

1

För en vecka sedan var IFK Uddevalla Futsal laget som förlorat två finaler på raken. Som hade allt att förlora i en ny final där man ställdes mot Borås som hade allt att vinna.

Det var Uddevallas år i år. Tredje gången gillt. Favorittippade. Skulle de palla trycket? Vad skulle hända om de åkte på ett par mål i slutet av matchen? Hur hade det blivit att åka hem till Uddevalla med ytterligare en finalförlust i bagaget?

Facit har vi idag.

För er som vill återuppleva stunden när Uddevalla fick sitt efterlängtade SM-guld, där man får följa en resa med Petrit Zhubi från andra semifinalen mot ÖSK till champagneregn i Helsingborg rekommenderas starkt videon som Ballers Office har gjort. Om ni inte redan har sett den så ligger den överst i inlägget.

Futsalmagasinets Tobias BW Granberg passade även på att intervjua Viktor Sjöström, som tillsammans med sin flickvän Victoria Källström, ligger bakom sidan Ballers Office. En sida ger en inblick i hur fotbollsspelares vardag ser ut, eller i detta fallet, futsalspelaren Zhubi.

Vad är Ballers Office och vad gör ni?

– Jag har alltid känt att det saknas en personlig inblick i fotbollsspelarnas liv. Lite behind the scenes liksom. Jag brukar säga att fotbollsspelarna för många är det som vi fans kan se 90 minuter i veckan. Men de är så mycket mer där till. Det är det vi vill få fram genom att skildra deras personliga historier både på och utanför planen

– Idén föddes nån gång i somras och vi gjorde ett första pilotavsnitt med min polare Malkolm Moënza i GAIS när dem spelade derby emot ÖIS. Det spred sig snabbt och sedan dess har det bara rullat på.

Varför valde ni att göra en film med Petrit Zhubi?

– Jag känner Petrit sedan tidigare då jag spelade i GAIS ungdomslag när han var i A-laget. Vi har haft kontakt under en tid då jag blev intresserad av hans projekt med futsalen och han gillade vårt projekt med Ballers Office. Det blev ju perfekt tillslut, han och hans lagkamrater fixade SM-guldet och vi fixade en bra dokumentär!

Hur var det att följa med ett vinnande lag bakom kulisserna?

– Det var en fantastisk känsla. Redan när jag pratade med Petrit och det började närma sig slutspel så kände jag att dem hade något stort på gång. Det var deras tur nu! Det var ett underbart gäng som välkomnade en från första stund. Mitt i firandet på innerplan fick jag en guldhatt och det slutade med att jag fick åka med dem på bussen hem. Sist men inte minst måste jag säga hur positivt förvånad jag blev av supporterföljet dem hade och vilket arrangemang det var runtomkring finalen/finalerna. Futsalen är här för att stanna och bli ännu större. Lika så IFK Uddevalla Futsal!

Kommer det bli fler dokumentärer om futsalspelare i framtiden?

– Det hoppas vi verkligen att vi kan leverera! Om det blir mer med Zhubi eller med någon annan kan vi inte svara på idag. Men både Futsalen och vi växer snabbt så det skulle vara helt naturligt!

En spännande framtid minst sagt för Ballers Office, vem vet, kanske får vi även se något liknande nästa säsong?

Stort tack till Viktor, Victoria, Petrit och resten av Uddevallagänget för en härligt resa i alla fall!

Följd dem gärna på Instagram @ballersoffice samt gilla deras sida Ballers Office på Facebook så kanske vi får se mer futsaldokumentärer.

LÄS ÄVEN: Stolpe In till acast!

1 KOMMENTAR

Det går inte att kommentera på denna artikel.