Basberber om SFL: ”Det är där vi hör hemma”

Att Hammarby IF stod för säsongens askungesaga är nog många överens om. Wildcard-laget vann sin division 1-serie i överlägsen stil och säsongen kröntes sedan med ett avancemang till Svenska Futsalligan.

Hammarbytränaren Michel Basberber är nöjd med vad laget har åstadkommit under debutåret:

– Det är fantastiskt. Det är där vi hör hemma. Resan har gått riktigt snabbt också. Hammarby Futsal bildades inför säsongen och vi visste inte riktigt vad det skulle ge. Vi ville att det skulle bli en rolig grej för fansen och ett bra sätt att bredda verksamheten, säger Basberber till Magasinet Match.

– Målet var att ta oss upp till SFL inom tre år, men det gick såpass bra att vi lyckades första året.

Max von Schlebrügge. Foto: Olof Bergqvist

Några profiler man kunde känna igen på planen var Max von Schlebúgge, José Monteiro och Alagie Sosseh. Basberber förklarar hur truppen formades:

– När vi gick in i detta valde vi att ha en tvådelad trupp. En stomme i form av gamla futsalspelare som jag har tagit med mig från tidigare klubbar. De har en gedigen erfarenhet och flera SM-medaljer på på meritlistan, säger Basberber och fortsätter:

– Att också ha Hammarbyprofiler var ett sätt att dra folk till matcherna. När alla kommer dit märker man att de har kul. Det kanske gör att de fortsätter gå på matcherna även om fotbollsprofilerna inte är med i framtiden.

Ett minst sagt lyckat drag för Hammarby IF som hade ett publiksnitt på 584 åskådare. En siffra som garanterat kommer att växa till nästa säsong, där lag som Örebro SK och Djurgårdens IF väntar:

– Det ska bli fantastiskt kul. Det är ju de matcherna man ser fram emot mest. Ett derby mot Djurgården kan inte bli bättre för ligan. Det kommer att bli mycket planering. Allt ska fungera när det gäller arrangemang och säkerhet. Jag är helt övertygad om att det kommer att bli jättebra, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Blir Mathias Etéus Sveriges nästa förbundskapten?

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img