Etéus om landslaget: ”Jag hade varit en bra resurs”

Vem blir Sveriges nästa förbundskapten i futsal? Några kandidater som det har spekulerats om är bland annat Michel Basberber, Albert Krasniqi och Mathias Etéus.

Den sistnämnde gästade Andres Moncadas och hans intervjuserie El Café Del Futsal och där
diskuterades bland annat Etéus karriär, idrottspsykologi, gamla bilder från Jönköpings Södra och landslaget.

Etéus passade även på att dementera att han blir nästa förbundskapten:

– Jag har sagt så här till Per Broberg att jag definitivt inte hade varit aktuell utan jag hade inte velat ha ett eget ansvar för landslaget för jag har aldrig haft ett tränaruppdrag inom futsal. Och jag har bara varit lite assisterande tränare vid sidan om fotbollen, säger Etéus och säger samtidigt att en plats i en ledarstab skulle vara mer intressant:

– Med min mentala utbildning med idrottsspykologin samt min kunskap inom futsal så tror jag att jag hade varit en bra resurs att ha med i en ledarstab i landslaget.

– Sen om han vill ha med mig eller om han inte tycker att det inte passar med min roll som föreningsutvecklare i IFK Göteborg Futsal så är det en tråkig anledning och då kanske jag får ta det längre fram.

Det tredje avsnittet av El Café Del Futsal hittar du här.

LÄS ÄVEN: Därför har Senad Berisha blivit en bättre spelare

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img