Bergqvist: ”Vi har jobbat flera år för att bli Djurgården”

Inför säsongen så gick Kåre GOIF in under Djurgårdens IF:s flagg, och vilken succé det blev. Laget gick obesegrat genom sin division 1-serie med en målskillnad på 190-29. Därefter besegrades Jokkmokks SK i SFL-kvalet med totalt 25-7 på två matcher. Nästa säsong väntar spel i Svenska Futsalligan.

Lagets tränare David Bergqvist berättar om hur Kåre blev Djurgården:

– Det är jättekul. Vi har jobbat flera år för att bli Djurgården Futsal och det har varitsnubblande nära två-tre gånger innan. När DIF ville satsa på futsal inför den här säsongen blev det därför helt naturligt. Vi fick en bra organisation och kunde lägga stort fokus på både träning och match, säger Bergqvist till Magasinet Match.

Han fortsätter:

– Vi ökade vår kompetens på ett stort sätt. Och redan i år hade vi kunnat vara ett lag som hade undvikit botten i SFL. Lagen som vi mötte i år sa ibland: ”Ni borde spela i SFL”. Ni hade varit ett mittenlag där redan nu.

David Bergqvist. Foto: Krister Melin

Nästa säsong väntar två stekheta derbymatcher mot Hammarby IF. Något som Bergqvist tror kommer att gynna futsalen i både Stockholm övriga Sverige:

– Derbyt kan vara nyckeln. Om man kan lägga matcherna på Hovet kan det bli en jäkla rolig grej. Blir det i Eriksdalshallen blir det kanske inte riktigt samma sving.

– Ett fullsatt Hovet och att matchen tv-sänds kan bli en jättebra grej för hela futsal-sverige. Det är vad sporten behöver, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Charbel Abraham pratar ut om sin tid som förbundskapten

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img