Vårspecial av Oraklet som funderar på framtiden

I denna ljuva sommartid med lust och fägring stor. Just nu håller klubbarna på med att läka sina sår och sportchefer tittar på sina trupper.

Uddevalla laddar och pusslar inför kommande Champions League-kval. Tittar man på historien är detta ett återkommande framgångsrecept: Kontinuitet.

Jag pratade med Basberber för ungefär 3-4 år sedan och Falcaos storhet berodde just på kontinuitet. Ett ord som är värre än könsord hos sportchefer som vill ha resultat direkt. Kolla ÖSK i år som exempel eller IFK Göteborg som tappat många års erfarenhet inför säsongen.

Så därför tror jag att lag som Uddevalla, Skoftebyn och Torslanda kan hålla sig i toppen länge, om de lyckas behålla sin kärna.

Djurgården är smarta och det är Basberber i Hammarby också, så på sikt kan de två lagen mycket väl ta över tronen..

Ska också bli intressant att följa ÖSK med en total makeover och om man har tålamod med Mikkos nya plan. En plan jag för övrigt tycker är helt rätt väg att gå, även om vi inte får se ÖSK i final nästa år heller.

Till sist förstår jag inte grejen med kvartsfinaler i år.  Det innebär att Uddevalla redan är klara för slutspel efter sex matcher, typ.

Men klart lättare för 50% av sportcheferna att säga att man faktiskt tog sig till slutspel.

Nästa år blir det förhoppningsvis en rak serie. Då får vi förhoppningsvis bättre krönikor om storstadslagen av Leifby o Ekwall, jämfört med mina av en lantis på hobbynivå…

Ha nu en riktigt skön sommar!

För i höst är det futsal som spelas i 40 minuter och ett lag som börjar på IFK vinner SM-guld.

Futsaloraklet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img