”Inom fem år ska vi ta SM-guld”

Tina FC Lidköping. Där har ni det senaste tillskottet till svensk futsal och bakom den nya satsningen står Per Bernstig och Mikael Proder som nyligen lämnade division 1-laget Lidköping United. Duon kommer att vara sportchef respektive huvudtränare.

Tina FC är en förening som på 90-talet bildades i Kroatien av fyra bröder Nikolla. Där tog sig laget genom seriesystemet innan de flyttade till Sverige.

I Sverige har Tina FC haft sitt säte i värmländska Årjäng och där har man mest deltagit i turneringar. Nu när klubben flyttar sin verksamhet till Lidköping så blir det också seriespel i division 2.

Målsättningen är tydlig:

– Inom fem år ska vi ta SM-guld. Det finns ingen anledning att ha någon annan målsättning, berättar Bernstig för Lokalfotboll.se.

Han berättar också att 15 spelare är klara för Tina FC varav tre av dessa spelare är förre United-spelarna Kristijan Nikolla, Danijel Nikolla och Albrim Demaliljaj.

Kristijan Nikolla. Foto: Krister Melin.

Bernstig tror att debutsäsongen kommer att gå bra:

– Våra spelare håller i många fall för SFL och nu ska de lira i division 2. Så jag tror att vi kommer att vinna mycket. Därför kommer vi också att spela många turneringar för att hålla igång på en bra nivå, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Han tränar Lidköping United nästa säsong

 

 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img