Skilsmässa – efter tre veckor

0

Tidigare denna månaden kunde vi berätta att storsatsande Lidköping United gjort klart med en ny tränare i Mikael Prodér. Futsalmagasinet kan nu avslöja att Prodér och sportchefen Per Berntstig får lämna sina uppdrag efter inre stridigheter.

Lidköping United började sin futsalsatsning innan säsongen, då man fick ett Wildcard till Division 1. Till början hade man inga stora förhoppningar, men efter att gjort succé sattes målet snabbt att nå SFL. Ett mål man hade kunnat nått under debutsäsongen om det inte vore för Skövde, som var storleken större i kvalet.

Jakob Matanovic ledde laget under säsongen, ett uppdrag han avsagt sig. En comeback skall inte heller vara aktuell.

I en kommentar till NLT säger ordförande Dino Husic att allt började som ett missförstånd och att man inte står på samma bana. Därför har man avslutat samarbetet.

Dino Husic till NLT:

– Det kändes bra under de första mötena med Prodér, men gick utför efter det. Vi vill ha in en tränare som är här för föreningens bästa, inte för sportchefens bästa.

En källa till Futsalmagasinet säger att ett missnöjde från spelarna inte har funnits vad man har märkt. Allt kändes bra men sedan har det gjorts saker utan styrelsens godkände som man ansåg inte var okej. Klubben jobbar nu med att hitta en ersättare på tränarposten. Några namn finns på listan. Vad gäller posten som sportchef återkommer man med det, prio ett är tränare.

Detta är inte första gången Mikael Prodér får lämna ett uppdrag. Under 2016 fick han lämna Holmalunds IF Dam. I en kommentar till lokalfotboll.se sade ordförande Roger Karlsson att han saknade förtroende från alla håll i föreningen. Han skall då ha betalat spelarna ur egen ficka och skrivit avtal med dem, utan styrelsens vetskap.

LÄS ÄVEN:Grabbarna i Rosengård tar det inte lugnt