Sverige gjorde slarvsalsa av Spanien

Ett gäng tjejer från Falcao och Lindahl åkte under Luciano Lorca och Benjamin Naminis ledning ner till Spanien för att delta i International Futsal Alliances inofficiella VM för damer.

Man öppnade turneringen med att spela mot värdnationen Spanien, som skulle bli historisk som den första match som spelats av ett svenskt ”damlandslag”.

Sverige öppnade snabbt och ganska tidigt stod det klart att det bara fanns ett plan på banan. Lorca och Naminis lag spelade riktigt underhållande futsal som fick spanjorskorna att framstå som kvarglömda rester av paella.

Färgexplosionen och hettan som man är van att se ett Spanien med en boll var istället det som Sverige stod för. Precis de ingredienserna gör att man bara vill ha mer och mer. Sorry, men det blir inga paellarester av Sverige!

Efter första halvlek ledde svenskorna med 9-0 och man kunde snarare tro att det var ett flicklandslag som spelade, i med den lekstuga Sverige hade. Spanien hade inte en uns att hänga med i det höga tempot utan var på ständig efterkälke.

Benjamin Namini kommenterar efter matchen:

– Det som är läskigt med denna resan är att det är väldigt ovisst, man har väldigt dålig koll på motståndet.

Luciano Lorca fortsätter:

– När målen började rinna in, runt en sju/åtta – noll förstod vi var matchen var på väg. Vi bestämde oss för att fortsätta att uppträda professionellt och satte upp ett mål på 20 mål, något vi också lyckades att nå när matchen var slut. Vi ville slå på stort då det var första gången ett svenskt damlandslag spelade Sedan är viktigt med målskillnad om de andra lagen också kommer slå Spanien…

– Det är väldigt positivt att vi håller nollan också, i en sådan här match är det lätt att släppa in någon boll, men det gjorde vi inte!

Ja, andra halvleken skulle inte vara sämre än första, utan målorgien fortsatte. Mål efter mål kom och stackars spanjorskorna ville nog helst att matchen skulle ta slut.

Visst var det en skillnad mellan lagen, där jag vill påstå att det snarare berodde på att Sverige var överlägset än att Spanien var dåligt. Passningsspelet satt, försvarsspelet släppte inte till något och futsalmönstret satt. De svenska spelarna var alltid rätt på banan, det fanns alltid flertalet alternativ att passa vidare bollen till. Lite irrationella finter på det och hårda skott gjorde att man sprang åttor kring det spanska försvaret.

För stora växlar bör inte dras, i turneringen deltar också Baskien och Katalonien, vilket kanske skulle tala för ett försvagat Spanien. Vi vet ännu inte hur det svenska laget står sig mot resterande lag. Senare i dag spelar Frankrike mot USA, där det sistnämnda har haft uttagningar och träningar tillsammans under en lång tid.

Klart är att debuten i alla fall är avklarad och att vi med stor spänning ser fram emot tjejernas kamp om guldet i Spanien!

Hallen där 23 mål (!) gjordes av Sverige mot Spanien

Matchfakta:

IFA Women’s Futsal World Cup 2017

Sverige – Spanien 23-0 (9-0)

Målskyttar: Amanda Alfredsson, Elin Sköld (4), Pernilla Jansson (3), Sibel Izguden (3), Nazanin Vaseghpanah (3), Susan Kiryo (2) Daniella Chamoun (6)

Laguppställning:
1. Isabella Gustafsson
4. Amanda Alfredsson
5. Elin Sköld
6. Sandra de Brun Kenk
7. Pernilla Jansson
8. Sibel Izguden
9. Ida Hedstad
10. Nazanin Vaseghpanah (K)
11. Susan Kiryo
12. Daniella Chamoun
13. Diala Elia
18. Jama Jammeh
Tränare: Luciano Lorca, Benjamin Namini

LÄS ÄVEN: Honken får nyckelroll

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img