Honken får nyckelroll i omorganiserade Örebro

0

Tidigare idag kunde vi avslöja att David de Fataki är nära ett avtal med Örebro FC. Fataki som tidigare var sportchef i Örebro SK fick lämna klubben och det har länge spekulerats kring vem hans ersättare skulle bli.

Detta är en av sakerna Johan Ivhall, ordförande i Örebro SK, tar upp i sitt inlägg på lagets hemsida. Istället för en sportchef har styrelsen tillsammans med A-truppens tränare (Mikko Seppälä & Victor Huerta) beslutat att framöver arbeta med en sportgrupp. Medlemmar förutom tränarduon är Fredrik ”Honken” Holmqvist, som även sitter med i styrelsen för ÖSK Futsal samt är ungdomsansvarig för ÖSK Fotboll. Ytterligare en person skall adderas till sportgruppen, något som kommer kommuniceras senare.

Mål och ambitioner skall nu vara att sätta klubben först och bygga upp den starkare på alla plan. Man har skrivit kontrakt med samtliga i ledarstaben på två år, med en förläningsoption på ett år. Jonas Malmi har tillsatts som lagledaransvarig.

Vidare berättar man att ÖSK Futsal kommer ha ett ungdomslag, där man arbetar med det sportsliga och ser över ledarstaben. Ambitionen är att arbeta tillsammans med ÖSK Ungdom (fotboll). Samarbete där mellan är något som eftersträvas.

LÄS ÄVEN: Seriositet eftersökes – byt inte nummer