Damer skall gräva guld till Sverige i soligt Spanien

0

Futsalmagasinet kunde tidigare avslöja att man från förbundets sida kommer införa damserier nästa säsong. I med UEFA:s nyheter med ett europeiskt mästerskap även för damer är detta en bra grund för ett kommande damlandslag.

Ett embryo till ett framtida landslag är det inofficiella damlandslag som den 16:e maj åker till Barcelona för att delta i International Futsal Alliances World Cup. Laget leds av Luciano Lorca, som även tränar Falcaos damer och dövlandslaget samt Benjamin Namini, tvåfaldig mästartränare med Lindahl FF.

Laget består av spelare från Falcao och Lindahl, där det förstnämnda har åtta representanter och det sistnämnda tre. Truppen lyder som följande: Jama Jammeh, Daniella Chamoun, Diala Elia, Susan Kiryo, Ida Hedstad, Sibel Izguden, Pernilla Jansson, Amanda Alfredsson, Nazanin Vaseghpanah, Elin Sköld och Sandra De Brun Kenk.

Motståndet är minst sagt internationellt, där länder som USA, Australien, Frankrike och Mexiko, med flera, ställer upp.

Luciano Lorca, kan du berätta lite om initiativet?

– När frågan kom så var det ingen snack. Jag själv har varit i Spanien ett flertal gånger för att spela och har en del kontakter där.

– Sponsorbiten gick ganska smidigt då det är första gånger ett damlag åker utomlands för att representera Sverige i futsal.

– Jag och Benjamin hoppades på att mötas i finalen men tyvärr blev det inte så. Vi båda anser att de bästa lagen mötes i semifinalen, därav är det endast spelare från Falcao och Lindahl. Vi har en jättebra relation och det kommer bara att bli bättre nu i Spanien.

Vad tror du om era chanser?

– Vi ser detta som en utmaning men också en chans att lära oss. Vi kommer under resan att kolla på kvartsfinalen i futsal mellan Barcelona mot Las Palmas som spelas på fredag.

– Alla i laget samt ledare vet att vi åker dit för att ta medalj! Och guld är målet

Ett stort tack till sponsorerna ERREA, MÄLARKÖK, RETRO, BM ALLOMSORG och FITLIVING som stöttar tjejerna ekonomiskt!

LÄS ÄVEN: Lindahl åter medaljörer