Senad Berisha: ”Det var en skön bomb att få släppa”

Den 20 april kunde Futsalmagasinet avslöja att Senad Berisha ska provspela för en klubb i den thailändska högstaligan. En nyhet som överraskade många. Drömmen om ett proffsliv inom futsal började dock gro redan för 18 månader sedan, då Senad var en hyllad målskytt i Spartak Örebro/ÖSK Futsal.

Sedan dess har den notoriske målskytten hunnit byta klubb till lokalrivalen, utökat prishyllan med en serieseger och flera cuptitlar samt fortsatt att producera mål. För ett halvår sedan beslutade sig Senad för att göra verklighet av denna proffsdröm. Tillsammans med Leif Järnkvist så byggde duon upp ett video-cv som sedan skickades ut till olika klubbar.. Resten är historia.

När ni läser denna artikel så sitter Senad antingen på en flygterminal eller i ett flygplan på väg mot varmare breddgrader, men vi backar tillbaka bandet till nationaldagen. Det är en solig junidag och veteranbilar och motorcyklar firar flaggdagen med att bilda karavaner längst de befolkade gatorna.

Futsalmagasinet ville givetvis ta pulsen på Örebro-profilen inför provspelet i Thailand. Vi bestämmer oss för att träffas på en lunchservering. Han är klädd i en svart piké med ÖFC:s klubbemblem på bröstet, humöret är på topp och ödmjukheten känns igen ännu en gång. Leif Järnkvist som kommer att följa med på resan som stöd, är även med här.

Senad Berisha och Leif Järnkvist innan avfärd mot Arlanda. Foto: Privat

Järnkvist ser fram emot resan och berättar att den här resan kommer att vara så mycket mer än ett provspel och ord som fortbildning används med stor tyngd. Han berättar också att han och Senad ska se minst fyra matcher varav två är bestämd på förhand.

Senad berättar lite om förberedelserna:

– Vi har fått ihop tolv träningspass. Det har varit jobbigt att vara ensam men det har gått bra, säger han.

Hur anpassar man träningen om man tränar individuellt inför det här?

Järnkvist:

– Man jobbar med fotarbetet, skott och riktningsändringar. Simon Johansson(Landslagsmeriterad målvakt i ÖSK Futsal) har varit med och sparrats och det är en bra målvakt, sen har det varit en del andra killar som har varit med och hjälpt till.

Berisha igen:

– Jag har kommit in i det rätt okej. Det är långt ifrån toppform men det känns bra på kort tid. Det har varit roligt att komma tillbaka och spela futsal också.

De två första träningarna i Thailand kommer att handla om acklimatisering men träningen är inget som Senad räds för utan det är något helt annat:

– Det jag är mest nervös över är att få uppleva Thailand och se hur allting är, men det ska bli kul att få provspela och känna på nivån där. Jag ska vara mig själv, säger Berisha och skickar en passning till sin mentor:

– Det är självklart roligt att jag har med mig min tränare Leffe, men jag skulle klara resan ensam(skratt från Järnkvist)… Nej, det skulle jag inte alls göra.

Hur viktig är det att Leif är med på resan?

– Jätteviktigt. Han betyder väldigt mycket för mig och det är bra att ha med han i ryggen, säger Berisha och skickar en ny passning till Järnkvist:

– Som jag sa till han innan. Jag är bra på kartor och vägbeskrivningar… Nej, han är bra på allting och han är min gps.

Berisha berättar lite om resan som kommer att ta totalt 15 timmar med mellanlandning, om allt går problemfritt:

– Det ska bli roligt. Vi åker imorgon(Onsdag) klockan 16:00 från Örebro och sen är vi i Arlanda vid 19-tiden. Sen tar vi det lugnt en stund, sen flyger vi 22:00 och vi kommer att mellanlanda i Doha, Qatar innan vi slutligen landar i Bangkok.

Qatar som duon kommer att mellanlanda i är just nu aktuell i media, för att vara inblandade i en härva där landet just nu är anklagad för att stödja terrorism, men Järnkvist berättar att deras mellanlandning inte kommer att påverkas av detta. Han berättar också om hur schemat i Thailand kommer att se ut:

– När vi kommer fram på torsdagskväll så är det bara att åka till vårt hotell och checka in, äta lite och sedan gå och lägga sig.

– På fredag ska vi fixa lite med telefoner och skaffa simkort så vi kan ringa i Thailand. På lördag åker vi taxi till Chonburi och för att se det här laget som Senad ska provspela med. Efteråt ska vi träffa klubben för första gången och då skapas kontakten och de vet att vi kommer på måndagen redan. Vi flyger på måndagsmorgon till det här stället, säger Järnkvist och fortsätter:

– Sen har vi fem dagar inbokade. Vi kanske åker och tittar på deras nästa match och några andra matcher beroende på hur det går så det är lite öppet på slutet.

Hur har responsen varit på att du ska till Thailand?

– Alltid när jag går på stan så knackar nån på axeln och önskar lycka till. Vänner och familj har verkligen pushat fram mig, säger Berisha och fortsätter:

– Många trodde att jag var en utomhuskille och nu när de fick reda på det här så frågade många: ”Är futsal din grej?” och jag svarade att jag gillar futsal och brinner för det.

– Det var en skön bomb att få släppa.

Något du vill tillägga?

– Jag vill tacka mina vänner, min familj och flickvän för allt pepp man har fått men även min klubb Örebro FC som har hjälpt med träningstider. Jag vill även tacka min agent här(Leif Järnkvist) som hjälper mig hela tiden, och planerar varje dag.

Järnkvist:

– Det är ett äventyr. Det är jättekul. Nu åker vi dit och får oss den här chansen. Det ska bli så kul att bara få fokusera på futsal i tolv dagar. Det är en fantastisk möjlighet, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Här är alla rykten och klara övergångar

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img