Uddevalla låter inte bläcket torka

0

Igår gjorde mästarna klart med Emilio Rossi. Trots att ha rott i hamn en värvning av sådan klass, ligger man inte på latsidan utan låter bläckpennan gå varm i med förlängningen av Marcus Gerd.

Marcus, som varit kallad till de senaste landslagssamlingarna var en stor faktor till att Uddevalla släppte in minst mål i både SFL Norra och Södra förra säsongen. Målvakten har länge plågats av en skada som påverkar rygg, höft och ljumskar. Något som gjort att fys och skadeansvariga Emilia Widengren fått jobba intensivt med honom.

– Säsongen var väldigt tuff både mentalt och fysiskt. Tack vare Emilia och allt folk runtomkring lyckades jag nästan vara spelklar till samtliga matcher. Men allt kämpande var helt klart värt när man stod där i Helsingborg med ett SM-guld, säger Marcus Gerd till IFK Uddevalla Futsals hemsida.

Tränare Angelo Vega i en kommentar till Futsalmagasinet:

– Sverige i särklass bästa målvakt. En mycket viktig spelare. Gerd har varit med frän början, härligt att han vill fortsätta hänga med på denna resa som vi inte är klara med.

Vidare förlängde man redan i söndags med Jihad Nashabat.

Jihad har tidigare en bakgrund i Gothia och skulle först spela futsal med Komarken. Det går snabbt i futsal, vilket den spelskickliga pivoten fick erfara när Uddevalla presenterade honom efter premiären mot Borås. Nashabat som fått begränsat med speltid, då han konkurrerar med landslagsspelarna Fredrik Söderqvist och Robert Bagger, är fyra i SFL:s totala målliga, efter Dan Mönell, Senad Berisha och Sargon Abraham.

Han säger till IFK Uddevallas hemsida att omställningen inte var helt problemfri:

– Det var annorlunda att komma till en mer seriös förening, där vi körde mycket mer försvarsspel än jag är van vid.

Angelo Vega återigen i en kommentar till Futsalmagasinet:

– Vi är givetvis nöjda med att han vill fortsätta. Han visade grymma kvalitet de matcherna han kunde spela. Jihad är en spelare för landslaget. Inget i Sverige är bättre än honom i en mot en.

LÄS ÄVEN: Talang förlänger med ÖSK Futsal