Rossi om övergången: ”Var verkligen sugen på det här”

Nyligen blev det klart att Emilio Rossi lämnar IFK Göteborg Futsal för rivalen IFK Uddevalla Futsal. I en intervju med Futsalmagasinet berättar landslagsspelaren om ”den förbjudna övergången”.

– Jag kände att jag ville ut och testa något nytt, och en klubb som Uddevalla som storsatsar lockar en del. Sedan känner jag Vega sedan innan och jag var verkligen sugen på det här, säger han.

Hur känns det att lämna klubben som du varit i sedan starten?

– Självklart är det ju jobbigt för man känner alla spelare väl, men som sagt känner jag många i Uddevalla också. Känns lika bra att komma till en ny klubb och känna många i Uddevalla, och som verkligen satsar.

Han fortsätter:

– Det känns som om Uddevalla startade sin satsning redan efter SM-guldet. Då satsade de direkt med en riktigt bra organisation bland annat. Blåvitt har gjort det väldigt, väldigt långsamt, och det tog en sådan tid att jag till slut började tappa suget.

Ny klubb och nya möjligheter. Siktet är naturligtvis inställt på SM-guld, men innan dess väntar ett spännande Europakval.

– Jag hoppas först och främst att vi gör en lika stark prestation i Europa som vi gjorde med Blåvitt i fjol. Och det finns det många i IFK Uddevalla med landslagsrutin som kommer bli viktig i Europaspelet. Serien tror jag kommer gå utmärkt.

Hur har Blåvitt reagerat på övergången?

– Vi hade lite kontakt för någon vecka sedan. De ville förstås ha kvar mig, men om jag verkligen ville lämna var det inga problem. Uddevalla har verkligen skött det med stil, och inte gått bakom ryggen. Så det känns bra från båda håll.

Rossi är en väldigt bollskicklig spelare som har flertalet landskamper. På det sättet hoppas han kunna bidra en hel del i sin nya klubb.

– Jag hoppas kunna bidra med min fina spelteknik och rutin från landslag och lite erfarenhet från Europaspelet, och framför allt till de yngre spelarna. Jag är en lugn kille så jag tror jag kommer passa bra in i laget, och jag tror att vi kommer få en bra säsong tillsammans.

Hur ska ni ta er an Europa-spelet?

– Förra året gjorde vi ett grymt jobb med Blåvitt, och gick in utan respekt. Att inte gå in med respekt är jätteviktigt. Kör vi vårt eget spel kan det gå hur långt som helst.

Säsongen startar dock med ett landslagsläger i Uddevalla, där Rossi hoppas på att återigen bli uttagen. Men samtidigt är det en ny förbundskapten och alla står på noll. Men 24-åringen ser fram emot en ny utmaning.

– Det verkar vara en grym förbundskapten vi fått, med mycket tänk på offensiva kvalitéer. Lägret känns positivt med en fantastisk stad att ha det i med många intresserade människor och en fantastisk arena. Så det känns bara positivt.

LÄS ÄVEN: Två nyckelspelare klara för fortsatt spel i IFK Uddevalla

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img