Efter degraderingen – Söder Futsal tar ny sats

En säsong i SFL blev det för Söder Futsal. Efter att ha säkrat kvalplatsen i slutomgången så tog det stopp mot Södermalmskollegorna Hammarby IF.

Nu laddar Söder om i division 1 och detta med en ny organisation:

– Mohamed ”Momo” Musa och Benyam ”Benji” Seyoum är klara som nya huvudtränare. Duon har rekryterats av de tidigare tränarna Lasse Åkerlund och Jocke Eriksson. Lasse och Jocke som har tränat laget sen det startades är mycket nöjda med att med kunna lämna över till ”Momo” och ”Benji” som de känner väl sen tidigare, skriver Söder Futsal på sin hemsida.

Detta innebär att Jocke Eriksson och Lars Åkerlund kliver av som tränare men duon blir kvar i föreningen med nya roller:

– Lasse kommer att ta rollen som Team Manager och Jocke tar rollen som Sportchef. Det blir ett nytt fokus där man jobbar mer med utveckling av organisationen som helhet samtidigt som man kommer att bli ett viktigt stöd till de nya tränarna.

Fler förändringar

Futsalmagasinet kan också avslöja att den nya organisation inte är den enda nyheten i Söder Futsal. Söder Futsal kommer att inleda ett samarbete med Fryshuset i Stockholm. Organisationen Fryshuset har även verksamheter i Göteborg och Malmö och verksamheten är riktade till ungdomar.

Fryshuset har sedan tidigare Söder Basket som är en sektion som riktar sig till barn och ungdomar som vill träna basket. När spelarna blir tillräckligt gamla så slussas de över till Fryshuset Basket. Nu vill Fryshuset kunna erbjuda futsal för sina ungdomar och upplägget lär bli identiskt med basketexemplet.

Samarbetet kommer att inledas till hösten.

LÄS ÄVEN: Här är Tobias Granbergs landslagstrupp

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img