Champions League till Uddevalla

UEFA Futsal Cup, som är futsalens motsvarighet till fotbollens Champions League och även kommer tituleras det från och med nästa säsong, kommer arrangeras i Uddevalla.

Detta efter att man tidigare i våras varit och inspekterat Agnebershallen och faciliteterna runt omkring. En helhetslösning som visade sig vinna UEFA:s förtroende för att arrangera Preliminary Round.

Klubbchefen Dennis Fredriksson kommenterar via klubbens Facebooksida:

– Det är oerhört glädjande och stort för både oss och Uddevalla att vi får stå värd för en internationell turnering av den här digniteten.

Harry Gerd, turneringsansvarig UEFA Futsal Cup i Uddevalla, i en kommentar till Futsalmagasinet:

– Vi bygger en organisation vid sidan av planen för att bli starka där med.

Tror ni att ni kommer slå det svenska publikrekordet?

– Det blir en utmaning att slå förstås, då det var en enda match. Här blir det flera matcher under flera dagar, så upplägget är annorlunda. Vi hoppas istället att vi får några härliga futsalkvällar med dubbla matcher. Mycket hänger också på lottningen, vilka lag som kommet hit.

Vad är era förhoppningar med evenemanget?

– Att vi lyckas rent ekonomiskt. Att vi har det svenska publikrekordet visar att vi kan lösa bra arrangemang i SFL, nu vill vi visa samma sak med ett internationellt arrangemang.

Vilka Uddevalla får möta är för nuvarande oklart, men kommer lottas den 6:e juli.

Vi önskar alla inblandad lycka till, datumen som gäller är den 23:e till 26:e augusti, så se till att boka in det i kalendern!

LÄS ÄVEN: Söder tar ny sats

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img