AVSLÖJAR: Landslagsrutinerad målvakt till Örebro

ÖSK Futsal har sedan tidigare gjort klart med flertalet spelare, så som Sebastian Sallanto, Almin Masic, Anel Coralic med flera. Imorgon kommer ytterligare ett förvärv presenteras enligt flera källor till Futsalmagasinet, något även NA avslöjade tidigare under dagen. Vi skrev om ryktet senast i april.

Spelaren i fråga är målvakten Joonas Puolamäki, 30. Puolamäki har fyra landskamper för det finska landslaget sedan tidigare. Han var med i Turun Pallokerho där man vann brons 2006-2007. I samma lag var en viss Mikko Seppälä assisterande- samt målvaktstränare.

Puolamäki stack sedan till England där han spelade futsal för ett universitetlag. 2010-2011 var han tillbaka i Finland och Åbo IFK, med Mikko Seppälä som huvudtränare. Värt att notera att Seppälä även har varit Puolamäkis målvaktstränare inom fotbollen från 2012 till 2015.

Senast kommer han från Someron Voima Futsal, som slutade femma föregående säsong. Nu verkar det alltså vara Sverige och Örebro som gäller. Joonas har uttryckt en vilja att slå sig in i landslaget igen, där speltid i ÖSK hade ökat hans chanser.

Ordförande Johan Ivhall är fåordig vad gäller ryktet:

– Inga kommentarer.

Puolamäkis ankomst skulle definitivt ändra konkurrenssituationen i ÖSK, där före detta landslagsmålvakten Simon Johansson varit ohotad etta. Johansson som för övrigt inte skrivit på för ÖSK än. Källor till Futsalmagasinet avslöjar att han fått ett kontraktsförslag men avvaktat att skriva på.

Ytterligare en spelare som är aktuell för ÖSK är Alen Rastoder, han förväntas presenteras av ÖSK inom de kommande veckorna.

LÄS ÄVEN: Söndagskrönikan med Tobias BW Granberg

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img