Fazlija: ”Vår önskan är att få besöka Sverige i kvalet”

Som ni har läst tidigare på Futsalmagasinet är det sedan en tid tillbaka klart att IFK Uddevalla kommer att vara Sveriges representant i UEFA Futsal Cup den kommande säsongen. Förra veckan släppte även UEFA seedning och seedningsgrupper inför lottningen som sker 6 juli.

Ett av lagen som Uddevalla kan få möta i kvalet är KMF Shkupi 1927 som kommer från Makedonien. Futsalmagasinet kände då att det var lägligt att ta kontakt med lagets ordförande, Mensur Fazlija.

– Vi är ett ungt lag som kan konkurrera med alla andra. Vi har ett stort lag bestående av albanska spelare och en tränare och tre spelare som är från Makedonien. Vårt lag består bara av spelare ifrån Europa. Vi har ingen från Brasilien i laget. Vi vill bara ha europeiska spelare, då vi vill bevisa att vi kan spela som de i Brasilien utan brassar i laget.

Vad är ert mål med årets turnering?

– Vårt mål är att komma så långt som möjligt i turneringen såklart. Vi vill nå Elite Round.

Vilka vill ni helst möta i första rundan?

– Vår önskan är att besöka Sverige eftersom det finns en taktisk futsal där som passar oss.
Men det kommer bli en tuff utmaning oavsett. Jag tror att om vi spelar i Danmark, Sverige eller Schweiz så kommer vi ha mest fans på läktarna som kommer betyda mycket för oss.

Vad för sorts futsal spelas Shkupi?

– Vi vill alltid spela en taktisk futsal och aggressiv, men allt detta beror på hur motståndaren spelar och även hur matchbilden speglar sig.

Om du måste lyfta fram någon/några spelare ifrån laget, vilken/vilka tänker du på då?

– Vår målvakt är det starka kortet samt spelaren Erkan Seferi. Erkan är en spelare som två år i rad har slagit målrekord i ligan. Vi har även Rekhep Sulejmani. Han är en utmärkt taktisk och teknisk spelare som man ska se upp med. Vi har många man ska hålla koll på, men vårt lag är byggt av det kollektiva spelet.

Till slut Mensur, vad vet du om laget Uddevalla?

– Det enda jag vet om Uddevalla är att dem har några Albanska spelare i sitt lag samt att dem har en bra publik.

Lite historia om laget KMF Shkupi 1927

Det finns inte så mycket att skriva om det här laget, eftersom att laget inte har någon lång historia alls, då detta laget har bara funnits i tre säsonger. Laget började spela futsal för tre år sedan och det var första gången för de flesta av dem.

Alla spelare och och ledare i laget kommer ifrån samma stad. Laget började spela i andradivisionen och den vann man redan första året, sedan tog man steget upp till högstaligan i Makedonien och det tog två säsonger innan man var makedonska mästare och nu ska man ut på ett cupäventyr. Laget brukar snitta mellan 1000-1200 på sina hemmamatcher.

Återstår att se om vi får se dem i Sverige i augusti.

Vi tackar Mensur Fazlija för intervjun och önskar honom och laget stort lycka till i kvalet.

LÄS ÄVEN:

De går ihop i Göteborgsalliansen: ”Utvecklar och gynnar sporten”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img