OFFICIELLT: Landslagsmeriterade målvakten förstärker ÖSK

Futsalmagasinet rapporterade under måndagen att den finska målvakten Joonas Puolamäki skulle vara klar för spel i SFL-klubben Örebro SK.

Nu har klubben via sin hemsida bekräftat övergången. Finnen är numer en Örebro SK-spelare.

– Joonas är en pålitlig målvakt. Vi har jobbat i många år tillsammans och nu när vi hade chansen att få honom hit var jag genast bakom idén. Han är en kvalitetsmålvakt som även har varit i finska landslaget, säger tränaren Mikko Seppälä och fortsätter:

– Hans erfarenhet kommer också hjälpa de andra målvakterna i truppen för han har tränat mycket under Dusan Matic, en av världens bästa målvaktstränaren. Att få spelare med bra taktiska kunskaper från ett land som är en bit före sverige är alltid en liten vinst, inte bara till ÖSK utan till hela sporten i landet.

Puolamäki har fyra landskamper för det finska landslaget i bagaget. Han var med i Turun Pallokerho där man vann brons 2006-2007. I samma lag var ÖSK:s tränare Mikko Seppälä assisterande tränare samt målvaktstränare.

Senast kommer han från Someron Voima Futsal, som slutade femma föregående säsong. Joonas har uttryckt en vilja att slå sig in i landslaget igen, där speltid i ÖSK hade ökat hans chanser.

– Joonas kan spela som joker, han är bra på reaktioner och det som är viktigaste. Joonas är en vinnarskalle. Han vågar sätta krav inte bara åt sig själv utan också på oss i tränarstaben, avslutar Seppälä.

Det blir spännande att se hur målvaktssituationen i Örebro ser ut under kommande säsong. I laget finns sedan tidigare Simon Johansson, som varit aktuell för ett svenskt landslag. Johansson har ännu inte förlängt sitt kontrakt, och frågan är vad som händer nu.

LÄS ÄVEN: Unga målvakten fick chansen i landslaget: ”Överraskad”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img