Snickaren som skall spika igen kassen

0

Bland två rutinerade rävar i form av Marcus Gerd och Christopher Solberg fanns också Dildar Caliskan och Felix Nordenfors i målvaktsuppsättningen som är uttagna till lägret i Uddevalla.

Den sistnämnda är också yngst, född 1997. Nordenfors är för många ett nytt namn inom futsalkretsar, med endast två matcher för Skoftebyn denna säsongen. I en trupp där även Arvid Sterner och Eric Broman finns med är konkurrensen minst sagt hård. Vem är Felix då?

– Jag jobbar som snickare på Skanska till vardags. Utöver fotboll och futsal som jag utövar i Skoftebyn har jag ett stort bilintresse. För två säsonger sedan blev jag tillfrågad om jag ville spela futsal. Jag tänkte att det alltid är kul att stå i mål så jag svarade ja.

Hur gick det då de matcherna? Vad säger du Felix?

– De matcherna jag stod så gick det bra, de två matcherna jag stod. Vi är tre jättebra målvakter i Skoftebyn, konkurrensen är stenhård.

Man kan tro att konkurrensen skulle vara något stoppa Felix. Han väljer dock att se det på ett annat sätt.

– Det är bara roligt. Allt och alla blir bättre när det är konkurrens.

Nu är han uttagen till lägret i Uddevalla den 13-16:e juli. Den tidigare landslagsspelaren Agon Beqiri saknas, vilket gör honom till den enda spelaren från Trollhättanklubben under samlingen. Uttagningen verkar, precis som för debutanten Almin Masic, inte heller vara väntad från Felix sida.

– Jag blev jätteglad och överraskad när Lasse ringde.

Nu är det upp till bevis, både Matija Dulvat och Lasse Ternström kommer definitivt spana in 20-åringen som lär vilja bevisa att han i sann snickaranda kan spika igen kassen.

– Jag vill gärna tro att jag är rätt så reaktionssnabb. Jag är orädd, men fötterna behöver tränas en del på. Fortsätter jag som jag gör, i samma spår, så ser framtiden ljus ut.

Vad framtiden har att erbjuda får vi vänta, klart är att en taggad Felix Nordenfors åker till Uddevalla för att kunna slå sig in i landslaget och ta förstaspaden i Skoftebyn.

LÄS ÄVEN: Öppna dörrar för Torslandas fotbollsspelare