Vogel: ”Vi ska vinna den första rundan i Sverige”

Vid 14-tiden under torsdagen inleddes lottningen av Uefa Futsal Cup i schweiziska Nyon. Sveriges representant, IFK Uddevalla, hamnade i Grupp D tillsammans med lagen Tre Fiori (San Marino), FC Encamp (Andorra), och SSV Jahn 1889 Regensburg ifrån Tyskland. Futsalmagasinet kontaktade därför Regensburg sportchef Oliver Vogel direkt efter lottningen för att få en inblick i vilka just de är.

– SSV Jahn 1889 Regensburg är ett lag som startade sin verksamhet i juni 2015. Jag fick inspiration från Australien när var där. Det var så jag fick idén om att starta detta laget. Denna föreningen sysslar inte bara med futsal, vi har bland annat boxning, kendo och så vidare. Just futsal startade vi för två år sedan, berättar Oliver för Futsalmagasinet.

De övertygade direkt första året och vann den näst högsta ligan med 18 vinster av 18 möjliga och med mer än 200 mål i serien. Det här året slog man Hamburg i semifinalen, på straffar. I finalen väntade laget Hohenstein-Ernstthal som består av ukrainska och polska spelare. Den gick man segrande ur och slutresultatet blev till slut 7-4 till Regensburg.

Laget består av en blandning av nationaliteter. Man har till exempel sex brasilianska spelare och sex tyskar. Man har även spelare ifrån Italien, Iran och Ukraina. Laget är mest känt för sin tränare, Lucas Kruel. Ett känt namn i Tyskland då han är personlig tränare för tre fotbollsproffs. Dessa tre killar är Costa, Rafinha och Thiago. Alla från Bayern München.

Laget består inte av några landslagsspelare men man ska, enligt Vogel, se upp med spelare som Alemao. Enligt honom är han lagets bästa spelare och kanske till och med Tysklands bästa spelare. Han nämner också Halison som en duktig spelare. De två spelarna borde IFK Uddevalla samt den svenska publiken hålla koll på.

Vad är ert mål med denna turnering?

– Vårt mål med denna turnering är att först och främst vinna den första rundan i Sverige och sedan får vi sätta nästa mål.

Vad för sorts futsal spelar ni?

– Vi älskar att spela en futsal med mycket fart och teknik, samtidigt en aggressiv futsal.

Vad vet du om svensk futsal och IFK Uddevalla?

– Jag har inte så bra koll på svensk futsal eller IFK Uddevalla. Jag kommer följa det ännu mer nu när vi lottades mot Uddevalla just. Jag tror också att det var en bra lottning för oss, vi är nöjda.

Vad kan den svenska publiken förvänta sig av er?

– Vi vill leverera en mycket bra och underhållande futsal för det svenska folket när vi kommer, samtidigt som vi vill representera klubben och Tyskland på ett bra sätt.

LÄS ÄVEN: Jakten mot guldet i Brasilien igång för FC Show

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img