KLART: Dahlbeck till ÖSK

0

Som Futsalmagasinet tidigare kunde avslöja, bekräftade både ÖSK Futsal och DIF Futsal under tisdagen att Erik Dahlbeck lämnar Djurgården för Örebro SK Futsal.

På DIF Futsals hemsida kommenterar Dahlbeck övergången:

– Jag har haft fyra fantastiska år med grabbarna, men det vore inte hållbart att pendla till Stockholm bara för futsalens skull.

Vidare berättar han att bästa minnet är vinsten i Helsinki Futsal Cup och avancemanget till SFL. Övergångssumman är inte officiell, men lite skämtsamt skriver Djurgården att det ryktas om att ÖSK behövde hosta upp ett dussin vattenflaskor och en hel del koner. Erik svarar på förväntningarna som medföljer efter en sådan orimligt hög prislapp:

– Haha, det är alltid kul med press, det gillar jag! Förhoppningsvis gör flaskorna nytta eftersom coach Bergqvist kör den hårdaste försäsongen av alla lag.

Djurgården avslutar sin artikel med följande text om Erik:

– Skämt åsido, vi vill passa på att tacka Erik för lång och trogen tjänst. Det blev som sagt inte särskilt många framträdanden i det blårandiga stället, men han hann med att hjälpa laget upp till SFL i kvalet mot Jokkmokk och framförallt stod han för många framträdande insatser i GoIF Kåre. Med sina kvicka fötter, goda spelförståelse och vassa avslut var han ett ständigt hot och en stark bidragande faktor till Kåres framgångar. Han är en ödmjuk lagspelare med obeveklig inställning och därför kommer Erik alltid att vara välkommen tillbaka till Djurgården!

Även Örebro kommenterar som sagt övergången, där tränare Mikko Seppälä säger såhär till ÖSK Futsals hemsida om nyförvärvet:

– Erik är en spännande spelare. Han va med DIF i fjol när dom tog steget till SFL, men tränade med oss. Han är bra taktiskt, och har mycket potential.

Erik ger även en kommentar:

– Jag känner spelare och ledare i ÖSK Futsal sedan tidigare och när de hörde av sig så kändes övergången ett steg i rätt riktning. Ser fram emot säsongen och tror att vi kommer hålla en hög nivå. Avslutningsvis vill jag skicka ett stort tack till Bergqvist och spelarna i Djurgården Futsal för en fantastisk resa

LÄS ÄVEN: Han lever drömlivet i Australien